02:53 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Donald Trump

  Trump, acuzat de rasism după declarația sa despre “țările-cocine”

  © AFP 2018 / Jeff Kowalsky
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8210

  Președintele american Trump este învinuit de rasism după ce a numit țările din Africa, Asia și America Centrală – „țări-cocine”

  BUCUREȘTI, 12 ian — Sputnik. Asociația Națională pentru Progresul Oamenilor de Culoare (NAACP) au criticat dur declarațiile președintelui SUA, Donald Trump, cu privire la „țările-cocine".

  Anterior, ziarul Washington Post a anunțat că Trump a spus, în timpul unei întâlniri cu congresmenii, că "SUA nu au nevoie de imigranți din țările-cocine". Potrivit publicației, grupul de senatori a vizitat Casa Albă pentru a propune președintelui un compromis în ceea ce privește migranții din Haiti, Salvador și statele africane.

  "În timp ce națiunea noastră luptă pentru o mișcare înainte, președintele nostru plonjează tot mai mult în rasism și xenofobie. Poziția SUA în calitate de lider moral în întreaga lume a fost subminată în totalitate prin acest rasism primitiv și continuu, un rasism fățiș și fără suflet, pe care îl demonstrează de fiecare dată președintele Trump", se arată în comunicatul asociației.

  „Decizia lui de a utiliza unui limbaj licențios pentru descrierea țărilor din Africa, America Centrală și bazinul Caraibelor reprezintă nu doar cea mai scăzută notă a președinției sale, dar și cel mai de jos punct pentru națiunea noastră", se spune în text.

  La sfârșitul lunii septembrie 2017, Trump a anunțat despre noi restricții pentru intrarea în țară a străinilor. Cetățenii Venezuelei, Coreei de Nord și Chadului au ajuns în „lista neagră" începând cu 18 octombrie. În numărul persoanelor cu restricție de circulație au rămas cetățenii Iranului, Yemenului, Libiei, Siriei, Somaliei, însă au fost excluși sudanezii și irakienii. Trump a justificat introducerea noilor măsuri prin necesitatea asigurării securității naționale.

  NAACP este una din cele mai influente și cele mai mari organizații SUA care promovează interesele cetățenilor "de culoare" și are o istorie de peste 100 de ani.

  Tematic

  Los Angeles, oraș "comunist", plin de gunoaie și oameni ai străzii (VIDEO)
  Trump a comparat cu niște gunoaie migranții veniți în SUA cu ajutorul Green Card
  Trump, provocat să-și demonstreze cunoștințele de geografie
  Trump îi dă replică lui Kim Jong-un: „Al meu este mult mai mare și puternic”
  Tagurile:
  țările-cocine, declarație, Rasism, imigranți, Xenofobie, NAACP, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei