23:27 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Donald Trump

  Trump a explicat de ce a numit unele țări “găuri de rahat”

  © REUTERS / Yuri Gripas
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17613

  Trump a explicat ce a vrut să spună atunci când a numit unele țări niște „găuri de rahat”

  BUCUREȘTI, 12 ian — Sputnik. Opinia publică a fost scandalizată de ultimele afirmații ale lui Donald Trump în timpul unei întâlniri cu un grup de congresmani americani, în cadrul căreia s-a plâns că s-a săturat de imigranții din „găuri de rahat" ("shit hole").

  "De ce îi primim pe toți acești oameni care vin din toate găurile de rahat? La noi ar trebui să vină mai mulți oameni din țări precum Norvegia", citează CBS cuvintele pe care le-ar fi rostit Trump în timpul întrevederii la Casa Albă.

  Un grup de congresmani s-a întâlnit cu șeful statului pentru a propune un acord de compromis (DACA, amânarea unor măsuri în privința copiilor imigranți), care vizează migranții din Haiti, Salvador și țările africane.

  Casa Albă nu a negat că președintele ar fi făcut astfel de declarații. Drept răspuns la solicitarea jurnaliștilor de a comenta informația apărută în presă, reprezentantul administrației prezidențiale, Raj Shah, a declarat că Trump „va lupta întotdeauna pentru poporul american", spre deosebire de unii politicieni care „apără interesele altor state".

  Trump a recunoscut că a utilizat în timpul întrevederii „niște expresii dure", însă „cu adevărat dure" nu au fost cuvintele lui, ci „propunerii prostești" legate de DACA. Aceasta, în opinia președintelui, ar reprezenta un pas în urmă pentru SUA.

  "Migrația în lanț și loteria vizelor adus doar răul și SUA este nevoită să ia primească tot mai mulți oameni din țările cu un nivel ridicat al criminalității. Aș vrea să creez un sistem de imigrare, prin care la noi ar sosi oameni mult mai demni și mai talentați, capabili să ridice țara noastră la un nou nivel. Vreau ca americanii să se simtă în siguranță și aș vrea să opresc fluxurile enorme al traficului de droguri. Vreau să finanțez armate, nu s-o lipsesc de finanțare", a scrie președintele american în Twitter.

  ​În același timp, el le-a reproșat democraților că ar vrea „să înceteze finanțarea trupelor și funcționarilor" de dragul unor remunerații.

  „Mai întâi de toate, aveți grijă de armată și țară", a adăugat Trump.

  Tematic

  Trump, acuzat de rasism după declarația sa despre “țările-cocine”
  Tagurile:
  găuri de rahat, scandal, Rasism, Xenofobie, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei