21:39 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19430

  Calificând ca o "armată teroristă" noua forță de frontieră pe care Statele Unite intenționează să o formeze în Siria, o mare parte din care ar trebui să fie formată din kurzi, șeful statului turc a amenințat că se va răzbuna dacă aceasta va vedea lumina zilei

  BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik. Recep Tayyip Erdogan a amenințat luni că va "ucide din fașă" o forță de frontieră pe care Washingtonul dorește să o creeze în Siria, inclusiv luptători kurzi pe care Ankara îi consideră "teroriști".

  "America a recunoscut că construiește o armată teroristă la frontiera noastră. Depinde de noi să ucidem din fașă armata teroristă", a declarat Erdogan într-un discurs la Ankara, adăugând că o operațiune în Afrin, o regiune kurdă din Siria, ar putea fi lansată "în orice moment".

  Coaliția condusă de SUA a anunțat duminică colaborarea cu aliații forțelor democratice siriene (SDF) pentru a forma o nouă forță de frontieră de 30.000 de persoane, care va fi în mare parte compusă din militari kurzi din unitățile de protecție populare (YPG), care a provocat mânia Turciei.

  YPG-ul este considerat de Ankara ca fiind o emanație a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), mișcarea separatistă kurdă turcă inclusă de Ankara pe lista organizațiilor teroriste.

  Tagurile:
  A ucide din fașă, Forța transfrontalieră, SUA, Siria, Recep Erdogan, Turcia

  Știrile Zilei