01:31 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)
  29830

  La moment, Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP) și-a retras acordul de a trata Israelul ca stat, astfel procesul de pace în regiune a fost complicat de un impediment în plus

  BUCUREȘTI, 16 ian — Sputnik. Decizia poate fi revăzută doar în cazul în care Israelul va recunoaște Statul Palestina, a declarat Nabil Chaath, consilier al președintelui Mahmoud Abbas.

  Anterior, liderul palestinian a acuzat Israelul de promovarea unei politici contrare acordurilor de la Oslo, semnate în 1993, care stau la baza Autonomiei palestiniene și a proiectelor de soluționare politică a conflictului cu statul evreu.

  ”Palestina suspendă acordurile de la Oslo, ale căror condiții Israelul nu le respectă, inclusiv cu privire la coordonarea în materie de securitate”, a specificat Chaath pentru Sputnik.

  Consilierul a reiterat că OEP nu acceptă decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Usraelului și de a transfera întracolo ambsasada americană.

   

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)

  Tematic

  România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?
  După SUA, o a doua țară recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului
  Turcia vrea să-și deschidă o ambasadă în Palestina și Ierusalimul de Est
  Reacția Moscovei la anunțul lui Trump legat de statutul Ierusalimului
  Tagurile:
  condiție, suspendare, recunoaștere, revenire, Stat, Organizația pentru Eliberarea Palestinei OEP, Mahmud Abbas, Palestina, Israel

  Știrile Zilei