23:59 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Twitter

  Dezvăluiri: Twitter urmărește mesajele private și aplică cenzura politică

  © Sputnik / Александр Кряжев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10920

  Serviciul Twitter a angajat sute de oameni care se ocupă cu monitorizarea mesajelor personale ale utilizatorilor, iar acei care nu împărtășesc viziunile politice liberale sunt incluși în „liste negre”, se arată într-o investigație efectuată de organizația Project Veritas

  BUCUREȘTI, 16 ian — Sputnik. Organizația non-profit, Project Veritas a scos la iveală un nou secret al serviciului de microblogging Twitter. Activiștii au aflat că platforma a angajat sute de persoane care monitorizează mesajele private ale utilizatorilor. Datele sunt analizate pentru crearea unui „profil virtual", care este vândut agenților de publicitate, anunță RT.

  Proiect Veritas a făcut publice înregistrările video cu camera ascunsă a unei convorbiri cu inginerii Twitter, unde aceștia recunosc că monitorizează mesajele personale ale utilizatorilor și le analizează cu scopul creării unui "profil virtual", livrat agenților de publicitate.

  În înregistrarea video figurează patru programiști Twitter: Clay Haynes, Pranay Singh, Mihai Alexandru Florea, Conrado Miranda (fost colaborator al companiei).

  Principalul specialist pentru securitatea informațională, Clay Haynes, a comunicat că la începutul lui ianuarie 2018, Twitter a angajat sute de colaboratori care se ocupă cu citirea mesajelor personale.

  Potrivit lui Haynes, în jur de 300-400 de angajați primesc salariu pentru urmărirea postărilor și mesajelor personale ale utilizatorilor.

  "Tot ce expediați se păstrează pe serverul meu", a declarat specialistul responsabil de mesajele directe pe Twitter, Pranay Singh.

  Acesta a recunoscut că toată informația, publicată de utilizatori pe Twitter este analizată de specialiști.

  „Așadar, are loc următoarele: tot ce scrieți sau publicați nu dispare. După ce ați scris ceva, informația este analizată, pentru a afla ce interese aveți, despre ce discutați", a explicat acesta.

  Potrivit fostului angajat al companiei, Conrado Miranda, în baza de date a Twitter există date inclusiv ale celor care nu au profiluri în Twitter.

  „Twitter colectează în mod agresiv datele personale și urmărește orice mișcare, vânzând dosarul tău personal la un preț înalt", spune fondatorul Project Veritas, James O'Keefe.

  Anterior, organizația Project Veritas aflase că Twitter folosește filtre speciale pentru a face invizibile conturile unor utilizatori, care publică un conținut considerat "indezirabil".

  În același timp, utilizatorul nici nu bănuiește că postările lui sunt ascunse de ochii lumii, recunoaște programistul Twitter, Abhinav Vandrevu, mărturiile căruia au fost înregistrate cu o cameră ascunsă.

  "Există o astfel de tactică, "blocare ascunsă" ("Shadow banning"). Aceasta permite să obținem un control absolut. Ideea este că persoana blocată nici nu bănuiește că postările lui nu sunt văzute de nimeni. Acești utilizatori cred că nimeni nu reacționează la conținutul lor, însă în realitate nimeni nu îl vede", a povestit Vandrevu.

  Project Veritas afirmă că o astfel de cenzură este aplicată în raport cu utilizatorii care nu împărtășesc viziunile politice liberale.

  În afară de aceasta, potrivit unor surse din Twitter, platforma include activ profilurile utilizatorilor în "liste negre" și „liste albe". Cei care se află în „lista albă", au o prioritate în afișarea conținutului, chiar dacă nu se bucură de o popularitate și nu sunt urmăriți de multe persoane. Pe de altă parte, utilizatorii din lista neagră sunt excluși din motorul de căutare și din fluxul de știri ale altor utilizatori Twitter.

  Tematic

  Contul Twitter al Julian Assange nu mai funcționează
  Trump are liber la injurii pe Twitter
  Contul NYT de Twitter spart: Rusia va ataca SUA cu rachete
  Un mesaj scris de Trump pe Twitter a ieftinit o companie cu 2 miliarde de dolari
  Facebook: cenzură de tip bolşevic/nazist împotriva vocilor antiglobaliste
  Studiu: Facebook poate afecta sănătatea mintală
  Director Facebook, dezvăluiri şocante despre rolul manipulator al social media
  Celebru jurnalist și om de atitudine, blocat de Facebook
  Dezvăluire: Facebook a fost creat pentru a exploata vulnerabilitatea psihologică
  Facebook va cere poze nud de la utilizatori
  Din cauza cenzurii pe Facebook, românii migrează spre rusescul VKontakte
  Facebook va angaja cenzori care vor filtra „știrile false”
  Tagurile:
  rețea de socializare, shadow banning, Twitter, Cenzura, Project Veritas, Abhinav Vandrevu, James O'Keefe, Conrado Mirand, Mihai Alexandru Florea, Pranay Singh, Clay Haynes, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei