00:12 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.42
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.71
  Mihai Tudose

  Incredibil - ce s-a scris despre criza lui Tudose... în China!

  © AFP 2019 / Stringer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  69210

  Aventurile din politica de la București au ecouri pe plan mondial - ce au înțeles chinezii din scandalul care a dus la demisia premierului Tudose

  BUCUREȘTI, 17 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Presa chineză, una dintre cele mai atente la toate evenimentele care au loc în lume, nu a scăpat nici evenimentul de la București — demisia controversatului premier Mihai Tudose.

  Reputatul jurnalist Dan Tomozei de la secția de limba română a Radio China a publicat câteva pasaje din presa chineză, care reflectă foarte intersant ceea ce s-a petrecut și de unde a plecat conflictul final.

  „Furtuna declanșată de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a refuzat să demisioneze în urma scandalului generat de polițistul care a molestat doi copii, a condus în final la demisia premierului Mihai Tudose, consemnează presa din China", scrie Dan Tomozei.

  Tomozei mai consemnează că publicaţiile chineze on line au preluat ştirea agenţiei Xinhua, "în care este prezentată disputa dintre PSD şi premierul Tudose, și în final retragerea sprijinului politic pentru premier".

  Un alt conflict care i-a interesat pe chinezi a fost cel dintre Tudose și ministrul de Interne, Carmen Dan, pe care chinezii o consideră "un aliat loial al președintelui Partidului Social Democrat".

  Deci, iată cum politica de la București, datorită secvențelor neobișnuite și întorsăturilor conspiraționiste, a devenit interesantă pe toate meridianele globului! Prezentăm mai jos un printscreen după un articol din presa chineză publicat de Dan Tomozei pe blogul său.

  Demisie Tudose în presa chineză, captură ecran
  Demisie Tudose în presa chineză, captură ecran

  Tematic

  Pleșoianu s-a ținut de cuvânt - iată de ce au fost numiți Tudose și Grindeanu
  Demisia lui Tudose dă peste cap un eveniment așteptat de 100 de ani
  Demisia lui Tudose a lovit leul
  Decizie surpriză a PSD: în locul lui Tudose - fost inginer OMV Petrom
  Pleșoianu anunță dezvăluiri despre cum a ajuns Tudose premier
  S-a terminat - Tudose și-a dat demisia!
  Tagurile:
  premier, demisia, PSD, Mihai Tudose, China, România


  Știrile Zilei