00:07 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  World

  Studiu: țările al căror liderism mondial se bucură de cel mai mare sprijin

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6910

  SUA au pierdut imaginea de lider al lumii în perioada mandatului lui Donald Trump, cedând locul Germaniei, se arată într-un studiu efectuat de Gallup

  BUCUREȘTI, 18 ian — Sputnik. Nivelul aprobării liderismului SUA în primul an al mandatului de președinte al lui Donald Trump a căzut până la un nivel minim de 30 la sută, Statele Unite fiind surclasate de Germania cu 41 la sută, arată datele unui studiu efectuat de Gallup.

  Potrivit raportului, ratingul Americii a scăzut în 65 din 134 de state, iar cea mai semnificativă cădere a fost observată în Belgia, Canada, Portugalia și Norvegia. În afară această, (cu 10 sau mai multe puncte) a crescut nivelul de aprobare a politicii SUA în patru state — Liberia, Macedonia, Israel și Belarus. În Rusia nivelul aprobării politicii SUA a crescut cu 6 puncte și a constituit 8 la sută.

  Diminuarea nivelului aprobării liderismului SUA ar putea afecta nivelul de influență a SUA în lume. Germania, cu ratingul său stabil de 41 la sută a înlocuit SUA în calitate de cea mai apreciată putere mondială, se spune în comunicatul publicat pe site-ul organizației. Potrivit datelor prezentate, ratingul SUA s-a apropiat de cel al Chinei, care a primit 31 la sută și Rusia, al cărei liderism este aprobat de 27 la sută din respondenți.

  În perioada președinției lui Barack Obama, nivelul aprobării a politicii SUA era de 48 la sută, iar în timpul lui George Bush — 34 la sută.

  Tematic

  Donald Trump atacă distrugător mișcarea #REZIST din întreaga lume! (VIDEO)
  Putin a făcut anunțul pe care îl aștepta întreaga lume
  Putin a declarat despre erodarea valorilor tradiționale în lume
  Trump: prietenia cu Rusia este benefică pentru întreaga lume
  Tagurile:
  nivelul de aprobare, rating, top, Gallup, Donald Trump, SUA, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei