00:38 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15301

  Comisia Europeană și Parlamentul European se comportă față de România ca niște profesori care urechează elevul neascultător

  BUCUREȘTI, 24 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Comisia Europeană urmează să discute la reuniunea sa de miercuri de la Bruxelles despre "ultimele evoluţii privind situaţia din România", conform ordinii de zi a şedinţei disponibile pe site-ul executivului comunitar.

  La capitolul 'Diverse' pe agenda reuniunii Comisiei este trecută şi discutarea "ultimelor evoluţii privind situaţia din România", urmând ca prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să susţină o alocuţiune pe acest subiect.

  Parlamentul European va discuta de asemenea, la 7 februarie, în cadrul reuniunii sale plenare de la Strasbourg, despre "ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România", cu declaraţii ale Consiliului şi Comisiei, conform agendei legislativului comunitar, informează Agerpres.

  În ultimul timp, mai multe personalități din România au făcut demersuri la forurile europene, prezentând "derapajele" de la noi din țară.

  Chiar marți, 23 ianuarie, fosta ministresă a Justiției Monica Macovei a organizat la Parlamentul European o expoziție foto în care i-a promovat pe manifestanții #Rezist ca și cum aceștia ar exprima voința majoritară a populației, după cum a scris Sputnik.

  La expoziția lui Macovei au fost invitați să ia cuvântul actori, poeți și activiști civici, printre care Oana Pellea, Radu Vancu, Oana Dimofte și Mihai Tudorică. Evenimentul era intitulat "Românii ocupă străzile: Vrem justiție, nu corupție".

  Tagurile:
  Legile justiției, UE, Monica Macovei, România


  Știrile Zilei