19:52 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Bombardierul B-2

  SUA și-au modernizat cea mai puternică bombă non-nucleară

  © Wikipedia
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18010

  Statele Unite și-au modernizat cea mai puternică bomb non-nucleară GB-57

  BUCUREȘTI, 28 ian — Sputnik. Forțele aeriene ale SUA și-au modernizat cea mai puternică bombă GBU-57, anunță Bloomberg, cu referore la capitanul Emily Grabowski.

  Noul model va fi mult mai eficient împotriva țintelor bine protejate și ascunse adânc sub pământ. Bomba cu o greutate de peste 13 tone, dintre care 2,5 tone explozibil, are capacitatea de a pătrunde în sol până la o adâncime de 61 de metri și poate fi lansată doar de bombardierul B-2. GBU-57 poate fi utilizată împotriva unr construcții subterane din Coreea de Nord, țară cu care SUA are relații tensionate, se spune în articolul publicației.

  Bombardierul B-2 a fost desfășurat în ianuarie pe insula Guam din Oceanul Pacific. Grabowski a evitat să specifice dacă în această regiune au fost aduse și GBU-57.

  În aprilie a anului trecut, SUA a utiliza bomba GBU-43/B în Afganistan, care a primit supranumele de "mama tuturor bombelor". Potrivit datelor Pentagonului, explozia muniției de 9,5 tone a distrus 36 de teroriști, însă ulterior în presă a apărut informații potrivit cărora teroriștii nu au suferit nicio pierdere.

  Rusia dispune de o bombă similiară — bomba vacuum (AVBPM), cunoscută ca "tata tuturor bombelor". Puterea acesteia constituie aproximativ 40 tone în echivalent trotil.

  Tagurile:
  tata tuturor bombelor, GBU-57, bomba non-nucleară, GBU-43, Mama tuturor bombelor, Emily Grabowski, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei