06:45 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  top secret

  Declarațiile lui Williamson despre Rusia au iritat serviciile britanice

  CC BY-SA 2.0 / Dennis Skley
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20940

  Serviciile secrete britanice au fost înfuriate de declarațiile ministrului Apărării al Regatului Unit, Gavin Williamson, despre “amenințarea rusească”

  BUCUREȘTI, 28 ian — Sputnik. Colaboratorii serviciilor secrete britanice au fost infuriate de declarațiile ministrului Apărării a țării, Gavin Williamson, despre planurile agresive ale Moscovei, scrie Sunday Times, cu referire la propriile surse în cercurile militare.

  Sursa citată de publicație a menționat că ministrul ar fi putut utiliza informații secretizate, obținute partial de la aliații Marii Britanii. Dezvăluirea acestor date ar putea compromite relațiile Londrei cu partenerii săi.

  Potrivit aprecierii altor surse din mediul serviciilor secrete britanice, declarațiile lui Williamson sunt de amator. Nimeni niciodată nu a mers atât de departe în evaluarea numărului morților în urma unui atac distrugător asupra infrastructurii țării. Nu am vrea să ne ocupăm de speculații și să provocăm panică, a declarant sursa.

  Anterior, Williamson a declarat publicației Daily Telegraph că "Moscova elaborează un plan de distrugere a celei mai importante infrastructuri din Regatul Unit".

  Ministerul Apărării a negat oficial informația potrivit căruia datele dezvăluite de Williamson ar avea un caracter secret, însă a confirmat că a primit din partea ministerului britanic de Externe o o notă de protest cu privire la modul de exprimare a ministrului.

  Reprezentantul oficial al ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat că "se pare că ministrul britanic a pierdut orice capacitate de a înțelege unde sunt limitele raționalului", iar temerile lui Williamson "sunt bune pentru benzi desenate pentru copii sau pentru serialului "Monty Python Circul Zburător"".

  Tematic

  Șeful diplomației britanice, Boris Johnson: sunt un rusofil convins
  Ministrul britanic de Externe, într-o vizită la Moscova: „negocieri importante”
  Sperietoare britanică: Mareșal - Rusia, pericol pentru Internetul țărilor NATO
  Tagurile:
  amenințare rusească, serviciile secrete, ministrul Apărării, Gavin Williamson, Regatul Unit, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie


  Știrile Zilei