06:25 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  23823

  SUA au publicat vineri noua lor doctrină nucleară, în care relevă, printre altele, care este cea mai mare amenințare la securitatea mondială

  BUCUREȘTI, 3 feb — Sputnik. Phenianul reprezintă o „amenințare urgentă și imprevizibilă” pentru Washington și aliații lor, potrivit doctrinei nucleare americane, publicate pe doi februarie, transmite Sputnik France

  Conform documentului, ”Coreea de Nord a realizat șase teste nucleare din 2006, care au cuprins testarea unei bombe [cu hidrogen, nota red.] mult mai puternice. În plus, Coreea de Nord continuă să producă plutoniu și uraniu puternic îmbogîțit pentru arme nucleare”

  „Ținând cont de potențialul nuclear care există și care este în curs de dezvoltare, potențialul existent în domeniul armelor chimice, biologice și clasice, precum și retorica și acțiunile excepțional de provocatoare, ea [Coreea de Nord, nota red.] constituie o amenințare urgentă și imprevizibilă pentru Statele Unite, aliații și partenerii Statelor Unite”, indică doctrina.

  Prin asta, „Statele Unite confirmă că programul nuclear al Coreei de Nord trebuie oprit odată și pentru totdeauna în așa fel încât să poată fi verificat rezultatul”.

  Pe doi februarie curent, Pentagonul a făcut public doctrina sa națională numită situația nucleară.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Rusia ar putea reacționa operativ la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est
  Moscova, dezamăgită de conținutul noii Doctrine Nucleare a SUA
  Tagurile:
  Amenințare mondială, Situația nucleară, Doctrina Nucleară a SUA, Washington, Coreea de Nord

  Știrile Zilei