18:01 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37641

  Două loji din care ar face parte deputați și jurnaliști francmasoni continuă să funcţioneze în secret la Westminster. Se spune că apartenenţa la „frăţie" este atât de ascunsă încât majoritatea jurnaliştilor din lobby-ul Parlamentului britanic nu știu despre existența acesteia

  BUCUREŞTI, 6 feb — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit The Guardian, în Camerele din Parlamentul britanic există membri ai New Welcome Lodge, care recrutează deputați și personal din Parlament, și ai Gallery Lodge, rezervată corpului jurnaliştilor politici.

  Potrivit unor rapoarte ale francmasoneriei, o a treia lojă numită Lodge Alfred Robbins, din care fac parte, de asemenea, jurnaliști, desfășoară regulat reuniuni în Londra.

  Sindicatul jurnaliștilor și un deputat conservator şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu dezvăluirea că două loji masonice funcționează în secret la Westminster, mai relatează The Guardian.

  Uniunea Națională a Jurnaliștilor (NUJ) din Marea Britanie a declarat că atât jurnaliștii, cât și parlamentarii trebuie să-și declare deschis calitatea de membru al Francmasoneriei.

  „Încrederea în jurnalism este esenţială, iar transparența privind aderarea la Francmasonerie este un lucru de mult așteptat. NUJ susţine cerinţa ca apartenenţa la Francmasonerie să fie specificată atât de jurnaliști, cât și de deputați, în registrul declaraţiilor de interese dacă lucrează în Parlament", a declarat secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet.

  De asemenea, Sarah Wollaston, deputat din Totnes, care prezidează două comisii parlamentare, a scris că deputații ar trebui să fie obligaţi să declare dacă sunt membri în Francmasonerie.

  „Trebuie să întreb de ce cineva ar fi deranjat să facă această declaraţie dacă nu ar vrea să ascundă nişte avantaje necinstite. Prin urmare ar trebui, desigur, să fii obligat să declari dacă eşti membru al Francmasoneriei dacă pentru slujba ta eşti plătit din taxele contribuabililor", a scris deputatul pe Twitter.

  În timp ce identitatea membrilor este necunoscută celor din afara organizației, David Staples, directorul executiv al Marii Loji a Angliei (UGLE), organismul de conducere al francmasonilor din Anglia și Țara Galilor, a respins ideea că politicienii și jurnaliștii care sunt francmasoni au interese împărţite, spunând că, dimpotrivă, această apartenenţă este „pozitivă atât pentru ei ca indivizi, cât şi pentru societate în ansamblu".

  Publicaţia britanică relatează că mulți deputați din Partidul Laburist au ieşit din Francmasonerie în anii 1980, de teama că își vor pierde poziţiile când vor fi chestionați cu privire la apartenenţa lor la cercul secret atunci când vor candida din nou. Declararea calității de membru era obligatorie la începutul deceniului.

  Tematic

  Apple vs Samsung: Atunci când cel mai scump nu înseamnă cel mai bun (FOTO)
  (VIDEO) Dezastru: Orăștie – Hiroșima română, substanţe canceroase și revoltă
  De ce l-au făcut "nebun" şi asasinat pe Mihai Eminescu
  Tagurile:
  declarare, calitate de membru, opinii, jurnaliști, parlamentari, Loji masonice, Marea Btitanie

  Știrile Zilei