19:57 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23640

  CDU/CSU și SPD riscă să nu mai poată forma o majoritate parlamentară în cazul unor alegeri parlamentare, iar Alternativa pentru Germania se apropie de o egalitate cu social-democrații în sondaje

  BUCUREȘTI, 9 feb — Sputnik. Potrivit unui sondaj publicat luni de INSA, social-democrații și creștin-democrații germani nu vor mai putea forma o majoritate parlamentară în cazul unor alegeri repetate.

  Studiul arată că mișcarea Alternativa pentru Germania (AfD) ar acumula 15 la sută din opțiunile alegătorilor, situându-se la o distanță de doar 2 la sută de Partidul Social-Democrat (SPD), care ar acumula 17 la sută. CDU/CSU, condus de Angela Merkel, ar acumula 30,5 la sută. Astfel, în cazul în care în Germania vor avea loc noi alegeri parlamentare, cele două mari formațiuni politice nu vor mai putea forma o coaliție de guvernare.

  În perioada în care CDU/CSU se află într-o etapă finală de negocieri pentru formarea unei mari coaliții cu SPD, noul sondaj provoacă îngrijorarea principalelor partide.

  În ultimele săptămâni, AfD cunoaște o creștere continuă, unele sondaje oferindu-le 14 la sută sau mai mult.

  În alegerile parlamentare din septembrie a anului trecut, partidul a reușit să acumuleze 12,6 la sută din voturi, reușind să acceadă pentru prima dată în legislativul federal.

  AfD se poziționează ca o formațiune conservatoare, eurosceptică și critică față de actuala politică migraționistă a cancelarului Angela Merkel.

  Tematic

  Reformarea UE, condiție pentru crearea coaliției de guvernare în Germania
  Social-democrații germani sunt dispuși să participe la formarea guvernului
  Tagurile:
  sondaj, Alegerile parlamentare din Germania, social-democrați, AfD, SPD, Alternativa pentru Germania, CDU, Angela Merkel, Germania

  Știrile Zilei