04:28 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  21602

  Declarațiile au urmat după atacurile de ieri asupra unor locații militare din Siria

  BUCUREȘTI, 11 feb — Sputnik. Casa Albă susține Israelul în legătură cu incidentul la frontiera cu Siria și acuză Iranul de escaladare conștientă a tensiunilor în regiune, transmite RIA Novosti.

  Ieri Israelul a comunicat despre interceptarea cu succes a unei drone iraniene care a violat spațiul aerian trecând granița dinspre Siria, și replica imediată sub formă de raiduri aeriene masive asupra "12 ținte iraniene și siriene" din țara vecină. Apoi a devenit cunoscut că un F-16 a căzut în nordul Israelului după efectuarea atacului.

  Piloții au reușit să se catapulteze și acum primesc îngrijiti medicale.

  ”Israelul este un aliat convins al SUA și noi sprijinim dreptul lui de a se apăra de forțele militare și milițiile sprijinite de Iran în Sudul Siriei. Chemăm Teheranul să și aliații kui să înceteze acțiunile provocatoare și să meargă pe direcția păcii în regiune”, a spus Sara Sanders, ofițerul de presă al președintelui SUA.

  Anterior o declarație similară a făcut și Pentagonul care a susținut ”dreptul inalienabil al Israelului de a se opune amenințărilor pentru teritoriul și poporul lui”.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  Damasc anunță că a doborât câteva avioane istraeliene
  Tagurile:
  autoapărare, raiduri aeriene, sprijin, Israel, SUA, Siria

  Știrile Zilei