00:04 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Vladimir Putin

  Ministrul olandez de Externe regretă că a mințit despre Putin

  © Sputnik / Mikhail Klimentiev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20330

  Ministrul de Externe a Olandei, Halbe Zijlstra, a declarat că regretă minciuna cu privire la o declarație pe care ar fi făcut-o Putin în 2006 cu privire la pretențiile teritoriale ale Rusiei față de țările vecine

  BUCUREȘTI, 12 feb — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Halbe Zijlstra, a declarat că regretă că a decis să mintă despre întrevederea sa cu președintele rus, Vladimir Putin, și nu se opune pretențiilor opoziției de a organiza dezbateri parlamentare în legătură cu acest incident, anunță corporația de televiziune și radio din Olanda (NOS).

  "Vă rog să mă credeți, regret", a declarat Zijlstra, citat de NOS.

  De asemenea, Zijlstra a anunțat că „va fi fericit" să participe marți la dezbaterile din camera inferioară a parlamentului și speră că va fi tratat cu înțelegere de legislatori.

  Ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Halbe Zijlstra, a recunoscut într-un interviu oferit publicației Volkskrant că a mințit atunci când a spus că a fost prezent  în anul 2006 la o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, la vila prezidențială, unde liderul rus ar fi spus că Rusia pretinde la teritoriile altor state.

  Începând cu anul 2014, Zijlstra a declarat cu mai multe ocazii că ar fi auzit personal cum Vladimir Putin ar fi spus că Belarus, Ucraina, țările baltice și Kazahstan sunt parte a unei „Rusii Mari", în timpul unei întrevederi la vila prezidențială în anul 2006. Acesta și-a justificat minciuna prin dorința de a proteja persoana care i-ar fi comunicat acest lucru.

  În seara de marți, Halbe Zijlstra urmează să zboare la Moscova, unde are planificată o întrevedere cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  Tematic

  Șeful MAE al Olandei a recunoscut că a mințit despre o întâlnire cu Putin
  Dovezi incendiare: Finanțare anti-PSD prin Soros și... guvernul Olandei
  S-a aflat cine a fotografiat-o pe ambasadoarea Olandei la restaurant!
  Sputnik a avut dreptate: Ambasadoarea Olandei habar n-avea cine e Nelu Iordache
  Credeți că ambasadoarea Olandei știa cine e Nelu Iordache?
  Tagurile:
  minciuna, 2006, Fake news, Ministru de externe, Halbe Zijlstra, Vladimir Putin, Olanda, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei