12:47 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9302

  Senatorii democrați insistă ca liderrul de la Casa Albă să aplice noi măsuri restrictive față de Rusia

  BUCUREȘTI, 13 feb — Sputnik. Trei reprezentanți de vază a Partidului Democrat din senat au dat publicității o rezoluție în care îndeamnă administrația lui Donald Trump să introducă noi sancțiuni antirusești, scrie Politico.

  În opinia acestora, prin amânarea acestor măsuri împotriva Moscovei, Casa Albă își demonstrează o atitudine lipsită de seriozitate față de amenințările în adresa securității naționale.

  Autorii acestui gest simbolic au devenit senatorii Ben Cardin, Sherrod Brown, Bob Menendez, scrie Politico.

  Publicația atrage atenția că democrații nu sunt la prima terntativă de a pune presiune pe Donald Trump. Cu toate acestea, șeful statului nu s-a grăbit să accepte noile sancțiuni, îndreptate împotriva unei presupuse "imixtiuni a Moscovei în alegerile americane".

  Potrivit Politico, decizia Casei Albe de a nu introduce noi sancțiuni împotriva sectorului de apărare al Rusiei a înfuriat Partidul Democrat. Reprezentanții formațiunii au amintit Casei Albe că potrivit legii adoptate anterior, aceste sancțiuni sunt obligatorii.

  "Lipsa de seriozitate, pe care o demonstrează administrația în contextul unei amenințări clare în adresa securității naționale, trezește îngrijorări, iar o astfel de situație nu poate continua", spune în adresarea sa Cardin.

  Publicația menționează că legea adoptată de majoritatea congresmenilor permite subordonaților lui Trump să amâne adoptarea noilor sancțiuni. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor al SUA, Steven Mnuchin, a declarat deja că instituția sa lucrează asupra noilor măsuri antirusești, pornind de la așa-numita "lista privind Kremlinul", care include numele unor antreprenori și funcționari ruși.

  Tematic

  Putin speră că inițiatorii sancțiunilor se vor plictisi de astfel de măsuri
  Declarație: sancțiunile au provocat pierderi de 100 miliarde de euro
  Medvedev, Lavrov, Shoigu și Peskov, în lista persoanelor sub sancțiuni SUA
  SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
  Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile
  UE: acordul nuclear cu Iranul stă în picioare, în pofida noilor sancțiuni SUA
  Tagurile:
  sancțiuni, Casa Albă, Partidului Democrat, Steven Mnuchin, Bob Menendez, Sherrod Brown, Ben Cardin, Donald Trump, Moscova, Rusia, SUA


  Știrile Zilei