07:52 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Epava avionului F-16 al FA israeliene, 10 februarie

  Damasc: Armata siriană va doborî orice avion care lansează un atac

  © AFP 2019 / Jack GUEZ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (400)
  27620

  Avertismentul a parvenit dintr-o sursă diplomatică

  BUCUREȘTI, 14 feb — Sputnik. În cursul unei conferințe de presă, Fayssal Mikdad, viceministru de Externe și pentru problemele Expatriaților, a afirmat că SUA vizează prelungirea războiului în Siria.

  Totodată diplomatul a chemat arabii și kurzii din nordul țării ”să se unească și să lupte împotriva forțelor turce", avertizând țările occidentale despre un iminent răspuns la atacurile aeriene asupra Siriei.

  "Facem apel la Organizația Națiunilor Unite să investigheze acțiunile și practicile Statelor Unite, care amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența politică a Siriei și urmăresc lichidarea poporului sirian, contrar obiectivelor și principiilor ONU. Armata va doborâ orice avion care lansează un atac asupra Siriei și nu este o simplă amenințare… suntem capabili să scăpăm de teroriști dacă Occidentul nu-i mai susține", a spus Mikdad.

  Pe 10 februarie Israelul a comunicat despre interceptarea cu succes a unei drone iraniene care a violat spațiul aerian trecând granița dinspre Siria, și replica imediată sub formă de raiduri masive asupra "țintelor iraniene și siriene" din țara vecină. În aceeași zi a devenit cunoscut că un F-16 a căzut în nordul Israelului după efectuarea atacului.

  Тема:
  Războiul din Siria (400)

  Tematic

  Imaginile prăbușirii avionului israelian lovit în timpul raidului din Siria
  Tagurile:
  în caz de atac, doborâre, avioane, MAE, Fayssal Mikdad, Siria


  Știrile Zilei