17:44 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Armata turcă și aliații ei sirien în regiunea Afrin

  Presa: Combatanții sirieni au fost stopați în Afrin de tirurile armatei turce

  © AFP 2019 / OMAR HAJ KADOUR
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (407)
  22130

  Trupele proguvernamentale s-au retras de la Afrin după ce forțele armate ale Turciei au deschis focuri de avertizare, transmite marți agenția turcă Anadolu

  BUCUREȘTI, 20 feb — Sputnik. Se menționează că formațiunile pro-Damasc au fost oprite la o distanță de 10 kilometri de orașul Afrin, ajunse fiind în bătaia artileriei turce. Și agenția siriană SANA a relatat despre tiruri asupra coloanelor de combatanți care erau pe cale de a accede în provocncia din nordul țării.

  Anterior o sursă din cadrul milițiilor kurde a comunicat că forța de sprijin a intrat în Afrin și este gata să opună rezistență armatei turce. Deocamdată, Damascul nu a emis nicio reacție în legătură cu această situație.

  Anterior, un șir de instituții media au transmis că trupele guvernamentale ar urma să ocupe pozițiile la frontieră cu Turcia și Afrin, acțiune coordonată îcu forțele kurde de autoapărare (YPG). Agenția oficială siriană (SANA) a anunțat luni că trupele forțelor populare siriene (SNS) ar putea pătrunde în următoarele ore în Afrin. În aceeași zi președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că forțele siriene și-au încetat înaintarea spre Afrin, după ”negocieri în acest sens”.

  Vice-premier turc, Bekir Bozdağ, a declarat că Turcia nu dispune de confirmări oficiale cu privire la intrarea trupelor siriene în Afrin. Potrivit Ankara, astfel de informații nu sunt veridice.

  Statul Major al Turciei a anunțat pe 20 ianuarie a demarat operațiunea "Ramura de Măslin" împotriva formațiunilor kurde din orașul sirian Afrin. Odată cu Turcia acționează și luptătorii Armatei Libere Siriene. Damasc a condamnat acțiunile Turciei în Afrin, menționând că acesta este parte a inalienabil a Siriei. În legătură cu această situație, Moscova a îndemnat părțile la calm și la respectarea integrității teritoriale a Siriei.

  Тема:
  Războiul din Siria (407)

  Tematic

  Sursă YPG pentru Sputnik: Forțele proguvernamentale siriene intră în Afrin
  Escaladare în Siria? Forțele aliate Damascului pot intra în Afrin ”în câteva ore”
  Marele Stat Major turc: raport operativ privind operațiunea din Afrin
  Ziua aeronavelor doborâte. Turcia a pierdut un elicopter în ofensiva din Afrin
  Aproape nimic nou, pe frontul din Afrin
  Operațiunea "Ramura de măslin": primele (in)succese ale ofensivei turce în Afrin
  Erdogan: Nu ne vom limita la Afrin!
  Bombardamente neîntrerupte: a patra zi de atacuri ale militarilor turci în Afrin
  Afrin: Cine va câștiga, militar și politic? Și de ce ar trebui să se teamă NATO?
  Afrin: A doua ofensivă a militarilor turci
  Tagurile:
  Ramura de măslin, Forțele armate, război, Armata Liberă Siriană, YPG, Bekir Bozdağ, Afrin, Ankara, Damasc, Turcia, Siria


  Știrile Zilei