15:46 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Pușcași marini ai armatei americane

  Militarii SUA se pregătesc de “iarna rusească”

  © Photo: U.S. Marine Corps / Lance Cpl. Victoria Ross
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  47124

  Subunitățile americane ale corpului pușcașilor marini desfășoară exerciții militare pentru a deprinde abilități de luptă în condiții de „iarnă rusească”, în eventualitatea unui conflict militar dintre Wasington și Moscova sau Phenian.

  BUCUREȘTI, 22 feb — Sputnik. Subunitățile corpului pușcașilor marini ai SUA se pregătesc de un ipotetic conflict militar cu Rusia și Coreea de Nord în condiții extreme, anunță portalul Defense News.

  În ultimul an, aproximativ 600 de militari United States Marine Corps (USMC) au fost supuși unor antrenamente speciale în Norvegia. Publicația menționează că în cadrul exercițiilor militarii încearcă să atragă atenție fiecărui detaliu. Aceștia învață să se descurce cu armele care se blochează din cauza gerului, cu tehnica militară și mijloacele de comunicare. În afară de aceasta, pușcașii marini învață cum trebuie să se îmbrace, să încălzească apa potabilă și să se alimenteze în condiții unor temperaturi scăzute.

  Ultima confruntare a corpului în condiții extreme a avut loc acum 70 de ani, în bătălia de lângă lacul Chosin (1950), în timpul războiul coreean. Atunci militarii nu au reușit să se acomodeze la temperaturile scăzute, iar din cauza frigului au decedat 7 mii de persoane. Acum pușcașii marini au temeri că o astfel de situație s-ar putea repeta. Un conflict potențial cu Rusia sau Coreea de Nord li se pare un coșmar din punct de vedere tactic și logistic, existând riscul pierderii tehnicii militare și a personalului, se spune în articol.

  "Antrenându-se pușcașii marini trebuie să rețină că un conflict serios în astfel de condiții le va cere un efort mai mare decât au depus vreodată. Ei trebuie să aibă o stare fizică și psihică optimă, o tărie morală puternică", citează portalul comandantul corpului, generalul Robert B. Neller, care a vizitat tabăra norvegiană a pușcașilor marini în decembrie trecut.

  "Prezența corpului în bază de rotație reprezintă un semnal important pentru Rusia, prin care se i arată că această regiune se află în vizorul Americii. Desigur, acest lucru nu reprezintă un factor de stăvilire, însă în acest fel SUA denotă intențiile de a-și apăra aliații în Nordul Europei", consideră directorului programului transatlantic, "the Atlantic Council", Magnus Nordenman.

  Tematic

  Un general american către soldații săi: fiți pregătiți de un război cu Rusia
  Rusia „nu va fi surprinsă” dacă va izbucni un război în Coreea de Nord
  Se pregătește oare Rusia de un război „continental”?
  Presa: Pentagonul recunoaște incapacitatea NATO în cazul unui război cu Rusia
  Putin: Rusia nu vrea război cu nimeni
  Guardian: sporește pericolul unui război dintre SUA și Rusia
  Presa norvegiană: NATO se pregătește de un război cu Rusia
  Aproape de război. Moscova: Rusia nu este satelit american
  Tagurile:
  pușcașii marini, iarnă, militari, război, Exerciții militare, generalul Robert B. Neller, Magnus Nordenman, Coreea de Nord, Norvegia, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei