20:43 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Vassili Nebenzya

  Moscova denunţă "ambiţiile de ocupaţie" ale SUA în Siria

  © Sputnik / Grigory Sysoev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (396)
  24750

  Statele Unite, sub pretextul luptei împotriva terorismului, își decid propriile probleme geopolitice în Siria, a căror legitimitate ridică îndoieli, a declarat sâmbătă reprezentantul permanent al Rusiei la ONU.

  BUCUREŞTI, 25 feb — Sputnik. "Rusia solicită încetarea imediată a ambițiilor de ocupație ale așa-numitei coaliții, care ar avea un impact umanitar evident, printre altele. Acest lucru ar permite guvernului sirian să restabilească o viață normală în teritoriile eliberate de teroriști", a declarat Ambasadorul Rusiei, Vassili Nebenzya, la reuniunea recentă a Consiliului de Securitate al ONU.

  El a adăugat: "Scopul luptei împotriva teroriștilor nu ar trebui să devină niciodată pretextul pentru a rezolva astfel de chestiuni geopolitice de legitimitate dubioasă. Și asta fac Statele Unite în Siria chiar acum".

  El a subliniat că Rusia a cerut încetarea acestei practici cât mai curând posibil.

  Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, o rezoluție care stabilește o încetare a focului umanitar pentru o lună în Siria.

  Această măsură, subliniază documentul, va crea condițiile pentru "o livrare imediată a ajutorului umanitar" pentru populație, precum și "pentru evacuarea persoanelor grav bolnave și rănite".

  În același timp, regimul de încetare a focului "nu se aplică operațiunilor militare împotriva Daesh, al-Qaeda și Frontului al-Nusra, precum și grupurilor și persoanelor asociate cu acestea".

  Тема:
  Războiul din Siria (396)
  Tagurile:
  Încetare a focului, Rezoluţie, Consiliul de Securitate al ONU, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei