22:54 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Washington

  SUA alocă 40 milioane dolari pentru combaterea propagandei străine

  © Sputnik / Alexey Agarishev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (64)
  14121

  Suma a fost convenită de Departamentul militar și cel de politică externă, urmând să fie gestionată de "Global Engagement Center".

  BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik, Octavian Racu. Ministerul Apărării al SUA și departamentul de stat al SUA au semnat un acord de alocare a 40 milioane de dolari pentru contracararea propagandei din afara țării, se spune într-un comunicat al administrației americane.

  Această cooperare între instituții va avea loc prin intermediul "Global Engagement Center" (GEC), spre care vor fi direcționate resursele financiare, alocate anterior ministerului Apărării al SUA. Una din misiunile structurii va fi organizarea activității "Fondului de Acces la Informație" (Information Access Fund), care se va ocupa „de contracararea propagandei și dezinformării".

  "Aceste fonduri a o importanță deosebită pentru asigurarea unui răspuns dur la dezinformare, pentru consolidarea unui parteneriat strâns cu partenerii noștri în această luptă", a declarat adjunctul secretarului de stat, Steve Goldstein.

  Departamentul de Stat planifică să aloce inițial 5 milioane de dolari din Fondul de Acces la Informație. Prin consultarea cu Congresul american, urmează să fie oferită o sumă de un milion de dolari diplomației publice a Departamentului de Stat pentru o lansare rapidă a inițiativei. Fondul va fi parte cheie a parteneriatului GEC cu organizațiile neguvernamentale locale, instituțiile media și creatori de conținut care vor contracara propaganda și dezinformarea. De asemenea, fondul va utiliza mijloace de comunicare inovative și ultimele date ale studiilor științifice.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (64)

  Tematic

  Mâine în Moldova începe acțiunea juridică a legii anti-propagandă
  Occidentul sporește finanțarea pentru instrumentele de propagandă în Rusia
  În România, muzica simfonică e incriminată: e "propagandă"!
  CEDO vrea să impună Rusiei propaganda gay printre minori
  Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare
  Diplomația rusă va lupta împotriva propagandei antirusești din presa din Vest
  Expert: Rusia trebuie să contracareze propaganda promovată de Occident
  Tagurile:
  Dezinformare, Pentagon, Propagandă, Departamentul de Stat, Ministerul Apărării, Information Access Fund, Global Engagement Center, Steve Goldstein, SUA


  Știrile Zilei