17:05 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Donald Trump împreună cu fiica sa Ivanka

  Presa americană: Trump vrea să-și alunge rudele din Casa Albă

  © AFP 2019 / TIMOTHY A. CLARY
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9810

  Trump vrea să-și alunge rudele din Casa Albă, însă ezită s-o facă în mod direct.

  BUCUREȘTI, 2 mar — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, consideră că fiica lui, care deține funcția de consilier prezidențial, precum și soțul ei, Jared Kushner, nu trebuiau să devină parte a administrației prezidențiale și trebuie să părăsească Casa Albă, chiar dacă a spus personal că trebuie să-și continue munca, anunță publicația New York Times cu referire la propriile surse.

  Potrivit publicației, unii subalterni ai lui Trump și-au exprimat nemulțumirea de faptul că Ivanka și soțul ei și-au păstrat posturile de la Casa Albă în pofida faptului că președintele afirmă uneori că aceștia nu trebuiau să activeze aici și ar trebui să plece.

  "Unii subaltern au menționat că Trump a spus perechii că ar trebui să-și continue activitatea în posturile lor, în pofida faptului că l-a rugat pe Kelly (șeful aparatului președintelui) să-i ajute la înlăturarea lor", scrie New York Times.

  Publicația afirmă că Trump este dezamăgit de cumnatul său, Jared Kushner, și îl consideră o "povară" din cauza anchetei în ceea ce privește afacerile imobiliare ale familiei lui Kushner și scandalurile din presă legate de limitarea accesului acestuia la informații cu caracter secret.

  În discuții private Trump pendulează între regretul pentru atacurile în adresa lui Kushner și iritarea din cauza că acesta a devenit o problemă care trebuie soluționată, scrie publicația.

  De asemenea, ziarul afirmă că odraslele lui Trump consideră că John Kelly pune piedici succeselor tatălui lor și sunt iritați de prezența lui permanentă în administrație.

  Anterior, publicația Wall Street Journal a comunicat cu referire la propriile surse despre o anchetă inițiată de comitetul pentru hârtii de valoare și burse din SUA în ceea ce privește afacerile imobiliare a companiei Kushner Companies, condusă de Kushner, în legăturile cu utilizarea programului care implică investiții străine în schimbul oferirii vizelor americane.

  În afară de această, portalul Politico a scris că Kushner a fost lipsit de dreptul la documente cu caracters secret și briefinguri zilnice ale Casei Albe. Reprezentantul oficial al Casei Albe, Sarah Sanders a declarat că Kushner va continua să joace un rol important în administrație, în pofida limitării accesului acestuia la informații secrete. Însuși Trump a declarat că atacurile împotriva cumnatului și consilierului său nefondate, însă a lăsat pe seama șeful aparatului său, John Kelly, luarea deciziilor legate restricționarea accesului lui Kushner la informații secrete.

  Săptămâna trecută șeful aparatului Casei Albe, John Kelly a declarat că intenționează să revadă și să restricționeze sistemul de acces la informații cu caracter secret de către reprezentanții administrației SUA.

  Tematic

  Ivanka Trump, viitorul președinte al Statelor Unite?
  Ivanka Trump are probleme mari, din cauza lui...
  Presa britanică: "Trump a fost convins de fiica Ivanka să atace Siria"
  Ivanka Trump devine marfă fierbinte în China
  Ivanka și-a găsit un loc de muncă la Casa Albă
  Tagurile:
  Informații secrete, Casa Albă, John Kelly, Jared Kushner, Ivanka Trump, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei