22:07 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24040

  Comisia Europeană va adopta săptămâna următoare va decide dacă va adopta un set de măsuri împotriva SUA în legătură cu decizia lui Trump de a impune taxe de import pentru oțel și aluminiu.

  BUCUREȘTI, 2 mar — Sputnik. Comisia Europeană ar putea adopta miercuri, 7 martie, o decizie cu privire la măsuri de răspuns la introducerea de către SUA a unor taxe de import pentru oțel și aluminiu, a declarat secretarul de presă al Comisiei Europene, Alexander Winterstein în cadrul briefingului de astăzi.

  "Suntem gata să reacționăm rapid, dur și proporțional în baza regulilor OMC. Comisia Europeană dispune de niște măsuri elaborate împotriva SUA pentru a echilibra situația, iar comisarii europeni urmează să discute despre asta săptămâna următoare", a spus el.

  Conform sursei citate, se vor urmări foarte atent evoluțiile pe piață, ”și dacă va exista un val de importuri în UE a producției de oțel, vom propune niște măsuri pentru asigurarea stabilității pieței Uniunii Europene. Vom aprecia, vom discuta despre această situație și vom adopta o decizie miercuri”.

  Joi, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că țara sa introduce taxe de import pentru oțel în mărime de 25 la sută și la aluminiu, de 10 la sută. Potrivit lui, aceste taxe vor fi aplicate o perioadă îndelungată. Comisia Europeană și-a exprimat regretul în legătură cu această decizie.

  Tematic

  Juncker: UE este gata să-și protejeze interesele economice în fața SUA
  Decizia care sperie SUA: Germania întărește legăturile economice cu Rusia
  Jim Rogers: SUA s-au "împușcat în picioare" impunând sancțiuni economice Rusiei
  Tagurile:
  taxe de import, aluminiu, oțel, Război comercial, Comisia Europeană, Alexander Winterstein, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA, UE


  Știrile Zilei