05:52 24 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.47
 • USD17.19
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17271235

  Lia Olguța Vasilescu a demonstrat că poate face treabă mai eficient decât americanii și rușii - a adus un succes de marcă României!

  BUCUREȘTI, 8 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un cunoscut portal de specialitate din Polonia, "Stadiony", a realizat un clasament "Stadion ROKU" al celor mai frumoase stadioane din lume.

  Concursul are două capitole — votul internauților și votul unui juriu de specialitate. Din juriul de specialitate au făcut parte un grup de specialiști în arhitectura, construcția și gradul de utilitate al stadioanelor.

  "Pentru a cincea oară am invitat un grup de specialiști să participe", precizează portalul polonez. "Toate stadioanele nominalizate au fost evaluate și rezultatul este titlul echivalent al Stadionului Anului".

  Ei bine, în urma rezultatelor publicate ieri, a apărut plăcuta surpriză: clasarea pe locul 4 a stadionului "Ion Oblemenco" din Craiova, care se situează într-o galerie de arene celebre din lume.

  Pe pagina sa de Facebook, Lia Olguța Vasilescu a scris, cu firească mândrie, dând mai multe detalii:

  "Stadionul de fotbal din Craiova a fost desemnat pe locul 4 între cele mai frumoase stadioane din lume de juriul de specialitate. Câștigătorul competiției este stadionul Luzhiniki, din Moscova, cu 7.84 puncte, urmat de U Arena, din Paris, cu 7.24 puncte, Mercedes-Benz Stadium, din Atlanta, cu 7.12 puncte și Ion Oblemenco, din Craiova, cu 6.98 puncte. In competiție au intrat 40 de stadioane, urmând calificarea in etapa de 25 și finala de 10. S-a notat valoarea arhitecturala, funcționalitatea și originalitatea construcției".

  Neuitând de cei care au pus în operă stadionul visat de susținătorii "Campionaei unei mari iubiri", Oana Vasilescu a adăugat: "Felicitări proiectanților, constructorilor și beneficiarilor!".

  Ceea ce nu a spus Oana Vasilescu, dar ne face plăcere să precizăm noi, este că edilul craiovean, actual ministru, a construit capodopera recunoscută, iată, pe plan internațional mult mai ieftin decât ocupanții primelor trei locuri.

  Astel, stadionul Luzhiniki, din Moscova a costat 473 milioane $.

  Stadionul "U Arena" din Paris a costat 438,6 milioane $.

  Stadionul "Mercedes-Benz Stadium", din Atlanta a costat… 1.5 miliarde $!

  Și, la o diferență de doar 0.12 puncte vine și "Ion Oblemenco" — 63.9 milioane $!

  O mai bună dovadă a eficienței nu se putea face! Și când te gândești că, în 2016, primarul (de atunci) al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost ridicată de DNA.

  Acuzația de atunci a fost "foloase nemateriale" — adică imagine. Păi și acum e vorba de imagine, chiar una meritată! 

  Tematic

  Succes important pentru Olguța Vasilescu - în această dimineață
  Demisia Olguței Vasilescu - reacții
  Olguța Vasilescu a confirmat: Pensiile speciale vor fi eliminate, irevocabil
  Olguța Vasilescu: Anunțul pentru pensionari- când intră în vigoare a 13-a pensie
  Tagurile:
  Ion Oblemenco, Craiova, Stadion, Top, Lia Olguţa Vasilescu

  Știrile Zilei