00:51 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9520

  Matteo Salvini, unul din principalii pretendenți la funcția de prim-ministru al Italiei, se pronunță pentru revizuirea acordurilor europene și normalizarea relațiilor cu Rusia.

  BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik. Liderul partidului italian Liga Nordului, care este unul din pretendenții pentru funcția de prim-ministru al Italiei, Matteo Salvini, a declarat că una din prioritățile guvernului său, în cazul în care va ajunge la cârma țării, va fi revizuirea calmă și pașnică a acordurilor europene și normalizarea relațiilor cu Rusia.

  "Incredibil, Uniunea Europeană care se sprijină pe ideea de pace are, în calitate de candidat la aderare, un regim precum cel din Turcia, continuând să privească Rusia drept un inamic", a spus Salvini la o conferință de presă organizată la Strasbourg și transmisă în direct pe pagina lui de Facebook.

  Liga Nordului se pronunță activ pentru ridicarea sancțiunilor antirusești. Salvini a devenit unicul lider politic din Italia care a susținut deschis recunoașterea unirii Crimeii cu Rusia.

  Un alt obiectiv pe care și-l propune Salvini este de a împiedica transformarea Europei într-o tabără imensă pentru refugiați și promite să efectueze mai multe operațiuni de expulzare a migranților de pe teritoriul italian.

  "Ne dorim o politică mult mai serioasă față de migrație. Președintele Franței, Macron, copiază prost programul Marine Le Pen atunci când vorbește că migranții economici nu au niciun viitor. Pentru a ne convinge de acest lucru este suficient să ne deplasăm la Paris la "Macron, campionul europeismului". Constituția Italiei interzice italienilor să supună votului acordurile internaționale, însă modificarea acesteia va deveni unul din obiectivele guvernului nostru în următorii cinci ani", a subliniat Salvini.

  Tematic

  Mişcarea eurosceptică din Italia. „Sfârşitul euro, în doar câțiva ani"
  Mișcarea Cinci Stele este gata de dialog cu toate partidele din Italia
  Italia, moment istoric: „Revoluţia bunului simț" împotriva UE. Urmează Italexit?
  Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
  Primele rezultate ale alegerilor din Italia: exit-poll
  Liderii dreptei din Italia au apărut împreună în fața publicului
  Tagurile:
  prim-ministru, Conferință de presă, alegerile parlamentare din Italia 2018, Liga Nordului, Matteo Salvini, Uniunea Europeană, Italia, Rusia

  Știrile Zilei