13:44 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  German Chancellor Angela Merkel, center, smiles as she attends a round table meeting at an EU Summit in Brussels on Friday, June 23, 2017.

  Merkel a obținut al patrulea mandat de cancelar după votul Bundestagului

  © AP Photo / Geert Vanden Wijngaert
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7701

  Deputații germani au aprobat candidatura Angelei Merkel pentru un nou mandat de cancelar. Merkel și-a asigurat astfel cel de-al patrulea mandat de lider al țării după mai multe luni de jocuri politice.

  BUCUREȘTI, 14 mart — Sputnik. Cancelarul în vârstă de 63 de ani a primit 364 de voturi "da" de la membrii "marii coaliții", formată din partidele surori CDU și CSU, precum și cel al social-democraților. Au fost înregistrate 315 voturi împotriva ei și nouă abțineri.

  Candidatura lui Merkel a fost înaintată de președintelui țării, Frank-Walter Steinmeier.

  În Germania au avut loc alegeri pentru Bundestag în toamna anului trecut, după care au început discuțiile cu privire la formarea unei coaliții. Luni, Uniunea Creștin Democrată (CDU), condusă de Merkel, Uniunea Creștin-Socială (CSU), condusă de Horst Seehofer și Partidul Social Democrat din Germania (SPD), cu liderul său Olaf Scholz, au semnat la Berlin, acordul de formare a coaliției, care determină cursul viitorului guvern politic (așa-numita „marea coaliție") pentru următorii patru ani.

  Tagurile:
  Bundestag, Cancelar, mandat, Angela Merkel, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei