21:35 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Imaginea planetei pământ

  Trump se pregătește de un război în spațiul cosmic

  © NASA .
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22810

  Președintele SUA, Donald Trump, vrea să înființeze un nou tip de trupe, pentru desfășurarea unor operațiuni militare în spațiul cosmic.

  BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că țara sa ar putea înființa un nou tip de trupe — spațiale.

  "Noua mea strategie politică spațială recunoaște că în spațiul cosmic pot fi efectuate acțiuni militare, așa cum și pe Pământ, Aer sau Apă", a spus liderul american.

  Potrivit lui, inițial el nu a luat în serios această idee, însă mai târziu a ajuns la concluzie că e una foarte bună.

  „Probabil, ar trebui s-o facem. S-ar putea întâmpla", a menționat Trump.

  La sfârșitul lunii februarie, șeful statului major al forțelor aeriene ale SUA, David Goldfein, a declarat că posibilitatea unui război spațial e o chestiune de câțiva ani. În opinia lui, Statele Unite trebuie să obțină o întâietate în spațiul cosmic.

  Acesta a adăugat că sporirea eficienței este nevoie de a integra serviciile de informații și posibilitățile de comunicare în aer, pământ, mare, spațiul cibernetic și spațiul cosmic.

  Anterior, reprezentanții Pentagonului și Forțelor Aeriene s-au pronunțat împotriva înființării unor trupe spațiale, pentru că, în opinia lor, posibile avantaje nu sunt acoperite de posibile schimbări organizaționale de proporții.

  SUA și alte state dezvoltă diverse sisteme ofensive și defensive spațiale. Pe lângă sateliții militari și un posibil potențial împotriva sateliților, SUA dispune de o dronă spațială, al cărei zboruri sunt secretizate.

  Potrivit datelor SpaceNews, bugetul forțelor aeriene americane în programul spațial din acest an constituie 7,75 miliarde de dolari, cu 20 la sută mai mult decât în 2017. Anul viitor, este planificată o majorare a bugetului până la 8,5 miliarde de dolari.

  Tematic

  Uluitor! Imagini realizate din cosmos în timpul căderii unui meteorit (VIDEO)
  Un cosmonaut vorbește despre întâlnirea cu OZN
  (VIDEO) Rușii au lansat o rachetă în spațiu cu peste 70 de sateliți
  PREMIERĂ MONDIALĂ: vom vedea spațiul cosmic în format video panoramic
  Forțele Spațiale Ruse în acțiune
  Rusia: scoaterea armelor nucleare în spațiu ar putea deveni o problemă majoră
  Tagurile:
  război spațial, trupe spațiale, satelit, Spațiul cosmic, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei