18:01 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Berlin

  Majoritatea germanilor doresc apropierea ţării lor de Rusia

  © Sputnik / Ekaterina Tchesnokova
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22620

  Majoritatea germanilor susțin îmbunătățirea relațiilor dintre țara lor și Rusia, spune un studiu al cărui rezultate sunt publicate de Die Welt.

  BUCUREŞTI, 18 mart — Sputnik. Majoritatea germanilor consideră că apropierea dintre Berlin și Moscova este indispensabilă. Acest lucru reiese dintr-un sondaj online realizat de Institutul Civey la comanda Die Welt și publicat în acest jurnal.

  Potrivit studiului, 58 la sută dintre respondenți doresc ca Germania să stabilească o relație mai bună cu Rusia, în timp ce 26 la sută consideră că ar trebui să își păstreze distanța. În plus, 14 la sută ar dori ca autoritățile să continue să practice politica actuală.

  Din rezultatele sondajului reiese, de asemenea, că apropierea de Rusia este susținută în principal de adepţii Alternativei pentru Germania (AfD, 81%), Die Linke (72%) și Partidului Liberal Democrat (FDP, 62%).

  În regiunile estice ale Germaniei, cei care s-au pronunţat în favoarea îmbunătățirii relațiilor dintre țara lor și Rusia au fost mai numeroși decât în Occident: 72% față de 54%.

  Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 5.000 de persoane din perioada 9-16 martie, transmiet Sputnik France.

  Tematic

  Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
  Germania va avea guvern: Merkel și Schulz au bătut palma
  Germania a dat undă verde proiectului „North Stream 2”
  Germania a aplicat o lovitură dură UE
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei