03:14 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Atac terorist la Trebes

  Ecoul atacului terorist din Franța: Plăgile au curmat viața polițistului erou

  © AP Photo / La Depeche Du Midi
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  202 0 0

  Omul legii a fost grav rănit după ce s-a oferit să devină ostatic în schimbul eliberării unui civil.

  BUCUREȘTI, 24 mar — Sputnik. S-a stins din viață polițistul care, în timpul operației antitero de vineri, a acceptat să se pună sub controlul atacatorului pentru a salva unul dintre civilii sechestrați, a comunicat ministrul de Interne al Franței, Gerard Collomb.

  ”Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame a decedat. El a murit pentru țară. Franța nu va uita niciodată eroismul, curajul și jertfa lui”, a notat Collomb pe pagina sa de Twitter.

  Anterior agențiile de presă au transmis că polițistul, prin acțiunea sa, a salvat viața unei femei din numărul ostaticilor aflați în localul atacat.

  Tragicele evenimentele s-au produs în comuna Trebes din sudul Franței. Reduan Lakdim în vârstă de 26 de ani, marocan de origine, a tras asupra unui automobil, apoi în membrii neînarmați ai unei unități de poliție cu destinație specială. După care a luat ostatici în supermarketul Super U.

  În urma asaltului Lakdim a fost lichidat. Până în acel moment el a reușit să facă trei victime, încă 16 persoane au fost rănite.

  Acum numărul celor decedați a crescut.

  Atacul a fost revendicat de organizația teroristă ISIS.

  Tagurile:
  deces, polițist, Atac terorist, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei