17:49 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11910

  Pe patul de spital, înainte ca rănile să-l răpună definitiv, Arnaud Beltrame s-a cununat cu prietena sa de viață, Marielle.

  BUCUREȘTI, 25 mar — Sputnik. Cei doi intenționau să se căsătorească la începutul lunii iunie, dar viața a grăbit și a schimbat totul. Ceremonia religioasă a avut loc în salonul de resuscitare, fiind oficiată de părintele Jean-Baptiste, cu câteva ore înainte ca ofițerul să-și dea ultima suflare.

  ”Am săvârșit Sfânta Taină a căsătoriei și i-am dat binecuvântarea pentru suferinzi”, a spus preotul.

  Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame a fost grav rănit de atacatorul de la Trebes, Raduane Lakdim, după ce s-a oferit să ia locul unei femei din numărul ostaticilor sechestrați de terorist.

  Jandarmul și-a jerfit viața pentru a salva un civil, astfel servind o admirabilă lecție de curaj și fidelă urmare a datoriei de serviciu.

  ​Ofițerului căzut îi vor vi acordate onoruri la scară națională. Decizia respectivă a fost luată după ședința de sâmbătă a Consiliului de securitate a Franței, fiind apoi oficializată de președintele Emmanuel Macron care a subliniat că locotenent-colonelul Arnaud Beltrame este demn de cinstire și comemorare pentru faptul de a se fi sacrificat întru apărarea cetățenilor Republicii.

  Tematic

  Atac la un supermarket și luare de ostatici în Franța: urma Statului Islamic
  Premierul Franței: Incidentul cu luarea de ostatici pare a fi "act terorist"
  Tagurile:
  onoruri, căzut la datorie, ofițer, criza ostaticilor, Arnaud Beltrame, Franța

  Știrile Zilei