16:59 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Catalonia, manifestație de amploare

  "Europa, ești o rușine!" - Manifestație masivă în Spania, reîncepe nebunia! VIDEO

  © REUTERS / Albert Gea
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  62061

  Furia manifestanților s-a îndreptat și contra Guvernului Europei, care au strigat în faţa sediului Delegaţiei Comisiei Europene - "Această Europă este o ruşine!"

  BUCUREȘTI, 25 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. O nouă decizie cel puțin dicutabilă a guvernului spaniol a avut ca rezultat arestarea lui Carles Puigdemont în cursul zilei de azi. Liderul catalan a fost arestat la frontiera dintre Germania și Danemarca, în baza unui mandat de arestare emis de Madrid. În momentul arestării, Puigdemont se deplasa spre Belgia, unde s-a refugiat după evenimentele separatiste de anul trecut.

  Săptămâna trecută, Carles Puigdemont și alți 12 lideri separatiști au fost inculpați pentru rebeliune, infracțiune majoră pedepsită de legislația spaniolă cu până la 30 de ani de închisoare.

  Carles Puigdemont
  © REUTERS / Juan Medina
  Carles Puigdemont

  Rezultatul acestei decizii a Madridului a fost ieșirea în stradă a mii de persoane, care au manifestat pe străzile Barcelonei, clamând „Puigdemont, preşedintele nostrum" și cerând libertate pentru "prizonierii politici".

  Furia manifestanților s-a îndreptat și contra Guvernului Europei, care au strigat în faţa sediului Delegaţiei Comisiei Europene din Barcelona — "Această Europă este o ruşine!".

  Manifestaţia nu ar fi fost lipsită de incidente violente şi "au existat momente de tensiune, când maşina delegației guvernului spaniol de la Barcelona a trecut prin zonă", scrie "Știri pe surse", preluând și imagini postate pe Twitter "de mai mulţi utilizatori".

  Tematic

  Guardiola, în vizorul justiției spaniole ca fruntaș al rebeliunii catalane
  ULTIMA ORĂ: Liderul Cataloniei riscă să fie arestat
  Liderul catalan acceptă alegerile parlamentare provocate de Madrid
  Curtea Constituțională spaniolă a anulat declarația de independență a Cataloniei
  Tagurile:
  protest, arestare, Carles Puigdemont, Catalonia, Spania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei