19:44 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (54)
  22930

  Blocul comunitar ar putea lansa propria rețea de socializare, care să corespundă regulilor și normelor europene, a anunțat comisarul UE pentru economia digitală Mariya Gabriel.

  BUCUREȘTI, 27 mar — Sputnik. În UE ar putea apărea proiecte alternative rețelei de socializare Facebook, care ar răspunde cerințelor europene de protecție a datelor personale, a declarat marți comisarul pentru economia digitală, Mariya Gabriel.

  "De la bun început (al scandalului legat de Facebook — n.r.) am declarat că utilizarea datelor cu caracter personal în scopuri care nu corespund principiilor și normelor este inacceptabilă. Continuăm să urmărim evoluția situației. În afară de aceasta, Comisia Europeană a venit cu o inițiativă legislativă în acest domeniu", a anunțat marți eurocomisarul în cadrul unui briefing.

  Fiind întrebată de jurnaliști dacă UE, în legătură cu scandalul în jurul Cambridge Analytica, ar intenționa să creeze o rețea de socializare asemănătoare cu Facebook, un soi de "Facebook european", comisarul european a declarat că va susține orice inițiativă europeană care ar consolida poziția de lider al UE în domeniul digital.

  "Luând în considerare acele reguli pe care dorim să le stabilim, astăzi acționăm în câteva direcții. Pe de o parte, nu e obligatoriu să copiem ceea ce există deja. Trebuie să susținem posibilitățile noastre inovative. Vreau ca noi să susținem aceste eforturi", a declarat ea.

  Anterior, Comisia Europeană a anunțat că Věra Jourová, comisarul pentru problemele justiției și drepturile consumatorilor, a expediat companiei Facebook o scrisoare în care a solicitat explicații în legătură cu scandalul din jurul companiei Cambridge Analytica și furtul datelor cu caracter personal ai utilizatorilor.

  Publicația New York Times a scris că firma Cambridge Analytica, care a obținut ilegal date personale a peste 50 milioane de utilizator Facebook, a colaborat cu echipa lui Donald Trump, în perioada campaniei electorale. Compania a utilizat datele utilizatorilor, pe care le clasifica în funcție de opțiunile politice, pentru afișarea publicități care coincidea cu zonele lor de interes ale internauților.

  Procurorul general al statului Massachusetts, Maura Healey, a anunțat despre demararea unei anchete în ceea ce privește Facebook și compania Cambridge Analytica.

  Într-un interviu oferit CNN, Mark Zuckerberg a declarat că îi pare rău că a dezamăgit utilizatorii în situația legată de Cambridge Analytica. Zuckerberg a recunoscut că nu trebuia să aibă încredere în această companie. Anterior, fondatorul Facebook a recunoscut într-o postare publicată în rețeaua de socializare că "au fost comise anumite greșeli care au condus la scandalul legat de Cambridge Analytica".

  Тема:
  Facebook (54)

  Tematic

  Facebook vă urmărește: Ghid despre cum să vă puneţi la adăpost datele personale
  CENZURĂ! Facebook aplică soluția finală unui jurnalist român
  Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
  Şoc! Mircea Marian, supărat că nu poate vedea poze cu premierul Dăncilă pe Facebook
  Zuckerberg: utilizatorii Facebook vor decide ce surse de știri sunt credibile
  Vezi cum procedează Facebook cu conturile false
  Cenzura pe Facebook și lupta cu fake news: Franța, în pragul unei dictaturi
  Împușcată, în timp ce transmitea LIVE pe Facebook (VIDEO)
  Facebook: cenzură de tip bolşevic/nazist împotriva vocilor antiglobaliste
  Tagurile:
  date cu caracter personal, Cambridge Analytica, rețea de socializare, scandal, Facebook, Maura Healey, Věra Jourová, Mariya Gabriel, Mark Zuckerberg, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA


  Știrile Zilei