19:28 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Polițiști britanici

  Marea Britanie: Școli cu ieşirile blocate din cauza unor ameninţări cu atacuri

  AP/FOTOLINK
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  364 0 0

  Mai multe școli din Marea Britanie şi-au blocat ieşirile ca măsură de securitate după ce au primit e-mailuri care ameninţau că vor avea loc atacuri asupra elevilor.

  BUCUREŞTI, 28 mart — Sputnik, Doina Crainic. Mai multe școli din Marea Britanie, inclusiv în zonele Devon, Durham și Plymouth, şi-au blocat ieşirile în urma unor e-mailuri trimise de persoane rău-intenționate care ameninţau că vor fi atacaţi elevii când vor ieşi din şcoală.

  „Poliția din Plymouth crede că o serie de școli din oraș și din alte oraşe au primit e-mailuri de ameninţare în care erau avertizaţi că copiii vor fi răniţi când vor părăsi clădirile", a declarat pentru un ziar local o sursă din poliție, potrivit Sputnik International.

  Cel puțin 12 școli din Devon și Cornwall au primit astfel de amenințări, ceea ce a dus la instalarea unei stări de panică, părinții grăbindu-se să îşi ia copiii în siguranță acasă.

  „Ştim despre o serie de ameninţări primite de școli din Devon și Cornwall, precum și din întreaga țară. Se află în derulare o anchetă, iar forțele [de poliţie] colaborează pentru a afla cine este responsabil", a spus un purtător de cuvânt al poliției din Devon și Cornwall.

  Purtătorul de cuvânt nu a putut confirma dacă valul de amenințări este real sau nu, dar a avertizat că poliția ia în serios inclusiv farsele, deoarece acestea sunt iniţiate pentru a slăbi capacitatea forţelor de ordine de a lupta împotriva infracţiunilor şi pentru a crea panică.

  Un sergent din poliția locală a avertizat că ar putea fi vorba de o problemă la nivel național și a insistat ca poliția să ia toate măsurile necesare pentru a face față situației.

  „Dacă veţi încerca să îi evacuaţi, șoferul va ieși afară și îl va împușca pe orice elev care pleacă. Aveți de ales: puteți ignora acest e-mail și risca viața elevilor de care spuneţi că vă pasă sau puteți să ascultați ceea ce suntem noi. Singura cale de ieșire este de a ieși cu un «bang»", se spune în unul dintre e-mailurile de ameninţare.

  La începutul acestei luni, numeroase școli din Londra au primit amenințări cu bombă, prin care se cereau bani. Amenințările s-au dovedit a fi false şi s-a descoperit că e-mailurile fuseseră trimise din SUA. Nu se ştie dacă amenințările de astăzi sunt legate în vreun fel de cele de la începutul lunii.

  Tematic

  Şeful MI-6: Marea Britanie se confruntă cu ameninţări teroriste fără precedent
  Alertă către spitalele din Marea Britanie: „Pregătiţi-vă pentru un nou atac"
  ISIS ameninţă familia regală din Marea Britanie şi pe micul prinţ George
  Riscul major la care se expun românii și moldovenii din Marea Britanie
  Recomandare şocantă: manuale pentru transsexuali, obligatorii în şcolile primare
  Limba română va fi inclusă în curricula unor școli din străinătate
  Tagurile:
  măsuri de secutitate, amenințări, școli, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei