14:30 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  President Donald Trump, flanked by Health and Human Services Secretary Tom Price, left, and Vice President Mike Pence, meets with members of the media regarding the health care overhaul bill, Friday, March 24, 2017, in the Oval Office of the White House in Washington.

  Consilierii lui Trump vor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12611

  Consilierii lui Trump insistă asupra adoptării unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, afirmă o publicație americană, cu referire la proprie surse.

  BUCUREȘTI, 31mar — Sputnik. Consilierii președintelui SUA, Donald Trump, insistă asupra unor noi acțiuni agresive împotriva Rusiei, după expulzarea diplomaților ruși, scrie New York Times.

  Potrivit publicației, administrația Trump examinează adoptarea unor noi sancțiuni și alte măsuri. În același timp, oficialii afirmă că nu este clar cât de departe poate să meargă liderul americani. Sursele ziarului afirmă că Trump este convins tot mai mult de pericolul Rusiei, însă refuză până în prezent să adopte o poziție publică mai dură.

  Anterior, autoritățile SUA au anunțat expulzarea a 60 de diplomați ruși și închiderea a consulatului general al Rusiei din Seattle. Pretextul deciziei a servit o bănuire că reprezentanții misiunii diplomatice s-ar ocupa cu activități de spionaj în SUA, precum și drept un gest de solidaritate cu autoritățile Marii Britanii în cazul lui Serghei Skripal.

  Trump a ales cea mai moderată variantă, din cele propuse

  SUA are în rezervă acțiuni mai dure drept răspuns la o presupusă implicare a Rusiei în cazul Skripal, scrie Washington Post, cu referire la  două surse din servicii de informații americane.

  Se menționează că unii consilieri a lui Trump a propus trei variante de răspuns, dintre care liderul american ar fi ales cea mai moderată, care presupune expulzarea a 60 de diplomați ruși și închiderea consulatului general al Rusiei în Seattle. Varianta soft presupunea expulzarea a 30 de angajați ai misiunii diplomatice și menținerea consulatului din Seattle.

  Sursele au evitat să dezvăluie ce presupunea "un răspuns mai dur", însă au afirmat că serviciile de contraspionaj cunosc despre activitatea a celor puțin 40 de spioni ruși în SUA, care nu au fost incluși în aceste liste.

  "În cazul în care vom exercita presiuni maxime, iar rușii vor răspunde, nu vom mai avea spațiu de manevră în viitor. Varianta moderată va presupune aplicarea unei lovituri și va permite să ținem pumnii pregătiți pentru următorii pași. Președintele a fost convins anume de versiunea moderată", a declarat una din sursele citate.

  Tematic

  SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
  Dragnea apără Polonia: sancțiunile nu contribuie la coeziunea UE
  MAE al Rusiei despre adevăratul scop al sancțiunilor SUA
  Kremlin: Sancțiunile împotriva Rusiei sunt ilegale și păguboase
  Sancțiunile SUA împotriva Rusiei, prelungite pentru încă un an
  Parlamentul European a dat undă verde sancțiunilor împotriva Poloniei
  Declarație: sancțiunile au provocat pierderi de 100 miliarde de euro
  Tagurile:
  sancțiuni antirusești, Consilieri, Donald Trump, Rusia, SUA


  Știrile Zilei