12:02 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Frontiera între Israel și Fâșia GAza

  Moscova condamnă acțiunile violente ale Israelului în Fâșia Gaza

  © REUTERS / Amir Cohen
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20250

  Rusia condamnă utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile de către autoritățile israeliene în fâșia Gaza.

  BUCUREȘTI, 31 mar — Sputnik. Rusia condamnă în mod hotărât utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile din Fâșia Gaza, se spune într-un comentariu al departamentului de informații și presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

  Vineri, în Fâșia Gaza au izbucnit acțiuni de protest anti-israeliene, care poartă numele de "Marele marș al revenirii" și urmează să se desfășoare până în luna mai. În urma ciocnirilor cu militarii israelieni de-a lungul frontierei Fâșiei Gaza, au decedat cel puțin 17 palestinieni, iar 1,5 mii au fost răniți. Israelienii au utilizat arme de foc împotriva celor mai agresivi protestatari.

  Ministerul Afacerilor Externe reamintește despre anunțul autorităților palestiniene de organizare a unei manifestații de masă cu genericul "Marele marș al revenirii", între 30 martie și 15 mai. Scopul acțiunii este susținerea revenirii refugiaților palestinieni. La rândul său, autoritățile israeliene și-au sporit prezența militară la granița fâșiei, subliniază diplomația rusă.

  „Ne exprimăm sincere condoleanțe tuturor rudelor și persoanelor apropiate palestinienilor decedaților și le dorim o însănătoșire grabnică celor care au avut de suferit în urma ciocnirilor la frontier între sectorul Gaza și Israel. Condamnăm în mod hotărât utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile", se spune în comunicat.

  Moscova solicită părților să se abțină de la acțiuni care ar putea duce la o "escaladare suplimentară a tensiunilor și la o agravare a situației".

  O agravare a situației la frontiera între Israel și Fâșia Gaza confirm din nou necesitatea intensificării eforturilor comunității internaționale de căutare a unei reglementări juste a conflictului israelo-palestinian în baza unor norme de drept internaționale recunoscute, se menționează în comentariu.

  Tematic

  Un eventual conflict între Israel și Iran: de partea cui va fi Moscova?
  Erdogan: „Mr Trump! Ierusalimul este Linia Roșie”, Turcia vs Israel
  Israel’s High Court Rules Against Same-Sex Marriage
  BREAKING: Arabia Saudită și Israel ar putea "interveni direct" în Siria
  Moldovenii trăiesc din contul banilor trimiși din Rusia și Israel
  Atitudine rușinoasă a germanilor față de atentate, replică din Israel
  Pozele femeilor militare din Israel au cucerit internetul
  Presa din Israel: alegerile din România, câştigate de strategi evrei
  Tagurile:
  manifestație, Violențe, Marele marș al revenirii, acțiuni de protest, Ministerul Afacerilor Externe, Fâșia Gaza, Israel, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei