21:10 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Matteo Salvini

  Un candidat la funcția de premier al Italiei vrea anularea sancțiunilor antirusești

  Алессандро Рота
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8110

  Principalul pretendent la funcția de prim-ministru al Italiei își propune să anuleze sancțiunile împotriva Rusiei, pe care la consideră “absurde”.

  BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Unul din principalii pretendenți pentru funcția de prim-ministru al Italiei din partea coaliției de centru-dreapta, liderul partidului Liga Nordului, Matteo Salvini, și-a exprimat speranța că în curând vor fi anulate sancțiunile „absurde" ale Uniunii Europene împotriva Rusiei.

  „Sper că în curând voi putea, fiind în guvern, să răspund solicitării președintelui asociației Confindustria Russia. Joc au aceste sancțiuni absurd care aduc prejudicii economiei italiene!", a scris luni Salvini în Twitter.

  Duminică, președintele asociației industriașilor italieni în Rusia (Confindustria Russia), Ernesto Ferlenghi, a îndemnat Liga Nordului, într-un interviu oferit ziarului Libero, să adopte drept o direcție prioritară a noului guvern anularea sancțiunilor antirusești. În legătură cu acest fapt, acesta a amintit de vizitele efectuate de Salvini la Moscova, care au fost salutate de antrenprenorii italieni care activează în Federația Rusă și a cerut liderului Ligii Nordului să facă tot ce este posibil pentru continuarea dialogului cu Rusia.

  "Trebuie să menținem un dialog cu Moscova. Întreprinderile italiene nu pot suporta pierderile de zeci de miliarde și cotele de piață ca urmare a sistemului de sancțiuni economice, care duce la o criză a parteneriatului nostru strategic cu Rusia, care continuă de 60 de ani", a subliniat Ferlenghi.

  Tematic

  Mişcarea eurosceptică din Italia. „Sfârşitul euro, în doar câțiva ani"
  Mișcarea Cinci Stele este gata de dialog cu toate partidele din Italia
  Italia, moment istoric: „Revoluţia bunului simț" împotriva UE. Urmează Italexit?
  Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
  Primele rezultate ale alegerilor din Italia: exit-poll
  Liderii dreptei din Italia au apărut împreună în fața publicului
  Tagurile:
  sancțiunile antirusești, afaceri, Twitter, Confindustria Russia, Liga Nordului, Ernesto Ferlenghi, Matteo Salvini, Moscova, Italia, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei