14:09 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  50012

  Poliția britanică a propus o nouă ipoteză surprinzătoare în legătură cu atentatul la viața lui Serghei și Iulia Skripal: aceștia ar fi fost otrăviți cu hrișcă.

  BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Poliția britanică a propus o nouă ipoteză în legătură cu atentatul la viața lui Serghei Skripal și fiica acestuia. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi fost otrăviți cu hrișcă, care conținea substanța A234, anunță tabloidul The Sun, cu referire la propriile surse.

  Potrivit publicației, organele de anchetă au interogat o persoană apropiată familiei Skripal, care ar putea avea atribuție la transportarea crupelor infestate.

  Se menționează că Serghei Skripal ar fi rugat fiica lui, Iulia, să aducă hrișcă din Rusia, frunze de dafin și condimente. Aceasta ar fi uitat să facă cumpărături și ar fi rugat o prietenă să facă acest lucru. Prietena urma să sosească în Marea Britanie cu o altă cursă aeriană.

  Prietena Iuliei este angajată într-o companie farmaceutică importantă. Poliția nu exclude că substanța neurotoxică s-ar putea conține în această hrișcă.

  În același timp, specialiștii consideră că agentul neurotoxic dat nu putea fi transportat cu avionul fără a fi observat. Astfel, fostul membru al comisiei pentru armele chimice al ONU, expertul militar, Igor Nikulin, a menționat că versiunea apărută în presă despre transportarea substanței chimice "într-o valiză" este puțin probabilă, pentru că acesta are un miros ascuțit și un efect instantaneu. Potrivit lui, gazele neurotoxice ucid în decurs a 2-3 minute.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

  Tematic

  14 întrebări adresate de Moscova Londrei și Parisului în cazul Skripal
  Zaharova - de ce Londra refuză să ofere informații în cazul Skripal
  Moldova a fost impusă să se solidarizeze cu UE în „dosarul Skripal”
  Expert: Însănătoșirea Iuliei Skripal arată că ea nu a fost otrăvită cu Novicioc
  Starea sănătății Iuliei Skripal s-a îmbunătățit
  Greşeala Rusiei în cazul Skripal este speranţa de-a avea a face cu jucători oneşti
  Tagurile:
  hrișcă, A234, otrăvire, GRU, poliția, Iulia Skripal, Serghei Skripal, Rusia, Marea Britanie


  Știrile Zilei