03:10 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Où est tombée la station orbitale chinoise?

  Unde a căzut Staţia Spaţială chineză de 8,5 tone?

  © AP Photo / Fraunhofer Institute via AP
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  225 0 0

  Stația Spațială chineză incontrolabilă Tiangong-1 practic s-a prăbușit în "cimitirul navlor spațiale". Așa cum au prezis oamenii de știință, căderea ei nu a adus nici un rău oamenilor și, evident, a urmat fără consecințe.

  BUCUREŞTI, 3 apr — Sputnik. Aparatul de mare tonaj, a cărui cădere a fost așteptată cu frică în majoritatea țărilor, a ars în cele din urmă în Pacificul de Sud, fără vreun prejudiciu pentru oameni, scrie luni Sputnik France.

  Căderea resturilor sale a trecut atât de neobservată încât la cinci ore după ardere nu a apărut pe internet nici o înregistrare video cu dovada despre intrarea acestora în atmosferă.

  Potrivit forţelor armate americane, intrarea resturilor în straturile dense ale atmosferei a avut loc la ora 3:16 ora României.

  În mod clar, zona în care au căzut resturile este la nord-vest de Tahiti, spune astronomul american Jonathan McDowell de la Centrul de astrofizică Harvard-Smithsonian.

  Fiind puțin la nord de așa-numitul "cimitir al navelor spațiale: o regiune a Oceanului Pacific închisă navigației maritime, unde resturile căzute ale sateliţilor, în timpul coborârii controlate de pe orbită a celro din urmă. Tot aici s-a sufundat şi faimoasa stație spaţială rusă Mir.

  Particularitatea coborârii curente a fost imposibilitatea de a controla stația: inginerii nu puteau, așadar, să-i îndrepte căderea dându-i în momentul potrivit impulsul de frânare necesar.

  Tiangong-1 (literal "Palatul Ceresc") este prima stație spaţială chineză. Lansată pe 29 septembrie 2011 cu lansatorul modernizat Jiuquan-2F, a fost vizitată de două ori de expediții cu echipaj. A găzduit experimente și studii de tehnologie pentru construcția viitoarelor stații spaţiale.

  Anterior în toamnă, presa scria că staţia Spaţială chineză de 8,5 tone greutate ruma să cadă pe Pământ.

  Tagurile:
  Pacific, cădere, Staţie spaţială
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei