16:26 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Нефть

  Damasc: Daesh ajutată de SUA în încercarea de a obține controlul asupra petrolului Siriei

  © Sputnik / Nicu Goncear
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (344)
  14820

  SUA încearcă să stabilească controlul asupra câmpurilor petroliere siriene, a declarat ministrul adjunct al Siriei, Mahmoud al-Shawa, care a vorbit la Conferința de la Moscova privind securitatea internațională.

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik. Vorbind la conferință, el a spus că Statele Unite "au decis să inventeze diverse pretexte pentru a justifica menținerea prezenței ilegale a bazelor și trupelor lor pe pământul sirian pentru a stabili controlul și dominația asupra câmpurilor petroliere pentru a separa Siria".

  SUA a încălcat grav legea umanitară în timpul desfășurării operațiunilor militare în Siria, a declarat Mahmoud al-Shawa.

  El a menționat că, după ce forțele Rusiei și Iranului "au contribuit la sfârșitul războiului de uzură", Statele Unite și-au intensificat prezența în partea de nord a Siriei.

  "Aceasta a fost însoțită de agresiunea SUA-Israel, o încălcare gravă a dreptului umanitar internațional pentru a susține grupurile teroriste", a declarat Shawa la Conferința de Securitate de la Moscova.

  Coaliția condusă de SUA de peste 70 de membri desfășoară operațiuni militare în Siria și Irak. Loviturile coaliției în Irak se desfășoară în cooperare cu oficialii irakieni, dar cele din Siria nu sunt sancționate de guvernul președintelui Bashar al-Assad sau de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

  Rusia a sprijinit forțele guvernamentale siriene în lupta împotriva terorismului la solicitarea președintelui Bashar al-Assad din 2015.

   

  Тема:
  Războiul din Siria (344)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei