06:15 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Cobai. Poză simbol

  Londra a explicat de ce a abandonat animalele lui Skripal în casa sigilată

  CC0 / MAKY_OREL
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
  24431

  Animalele de companie ale lui Skripal au fost abandonate în casa sigilată din considerente de protecție a sănătății publice, declară autoritățile britanice. Un motan a reușit să fugă.

  BUCUREȘTI, 6 apr — Sputnik. Animalele de companie ale lui Serghei Skripal au fost abandonate în casa sigilată de poliție în cadrul măsurilor de protecție a sănătății publice, a anunțat pentru RIA Novosti reprezentantul Ministerului britanic Pentru Protecția Mediului Înconjurător, Alimentație Și Agricultură.

  Anterior, secretarul de presă al ambasadei ruse a comunicat agenției RIA Novosti că reprezentanța diplomatică a solicitat Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii informații în legătură cu starea sănătății a celor trei animale ale lui Skripal. Ambasada s-a condus în această chestiune nu doar de principiul dreptului la proprietate privată, dar și de interesele animalelor, precum și de problema importanței acestora în investigațiile în cazul otrăvirii a lui Serghei și Iulia Skripal.

  În dimineața de vineri, presa britanică a scris că porcii de Guineea au fost găsiți morți de deshidratare și foame în casa lui Skripal, iar motanul se afla într-o stare se stres, fiind necesară eutanasierea lui. Un motan a reușit totuși să fugă din casa sigilată de poliție, iar soarta acestuia rămâne necunoscută.

  "Era o zonă cu o probabilitate înaltă de contaminare și toate măsurile au fost luare în scopul protejării sănătății publice. Când veterinarul a intrat în casă, a constatat că cei doi porci de Guineea au murit din cauza deshidratării. Motanul se află într-o stare de stres, motiv pentru care veterinarul a decis eutanasierea lui", a declarat reprezentantul Ministerului britanic pentru Protecția Mediului Înconjurător, Alimentație și Agricultură.

  Potrivit ei, eutanasierea a avut loc în conformitate cu legea cu privier la protecția drepturilor animalelor, în scopul protecției sănătății publice și pentru curmarea suferințelor animalului.

  Fiind întrebată ce i-a împiedicat pe polițiști să aibă grijă de animale în timpul perchezițiilor, reprezentantul ministerului a rugat ca această întrebare să fie adresată poliției londoneze. Scotland Yard a refuză să ofere comentarii, motivând că ancheta se află în proces de derulare.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)

  Tematic

  Zaharova a comentat soarta animalelor părăsite în casa lui Skripal
  Iulia Skripal, primele declarații publice
  Oficial: Rusia nu are nicio problemă cu Skripal. Poate reveni oricând acasă
  Conversație telefonică cu Iulia Skripal: Atât ea, cât și tatăl ei se simt bine
  Moscova: cazul Skripal, o sfidare a dreptului internațional
  Nepoata lui Skripal menține contacte strânse cu ambasada rusă
  Rusia convoacă Consiliul de Securitate al ONU în legătură cu cazul Skripal
  Tagurile:
  porci de guineea, motan, medici veterinari, Cobai, Ambasada Federației Ruse din Marea Britanie, poliția, Serghei Skripal, Londra, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei