16:04 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  48781

  Partidul consud de actualul premier ungar Viktor Orban, FIDESZ, a învins detaşat la alegerile parlamentare care s-au desfăşurat duminică în Ungaria.

  BUCUREŞTI, 9 apr — Sputnik. Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul parlament al Ungariei, printr-o campanie anti-imigraţie, obţinând, potrivit rezultatelor preliminare anunţate de autoritatea electorală naţională, 133 de mandate parlamentare din cele 199.

  Politicianul considerat drept naționalist de dreapta, s-a marcat ca singura persoană care ar putea salva cultura creștină a Ungariei de teama populară a migrației musulmane în Europa. Amenințările de incendiu și de pucioasă înaintate de Orban au avut un succes deosebit în zonele rurale, potrivit sputniknews.com.

  "Am câștigat, Ungaria a câștigat o mare victorie", a declarat Orban cu un zâmbet în fața susţinătorilor din Budapesta, potrivit South China Morning Post (SCMM).

  Astfel liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, şi-a asigurat al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta.

  "Am lăsat în urmă o mare bătălie, am obţinut o victorie crucială, avem şansa de a apăra Ungaria", a declarat politicianul.

  Premierul le-a mulţumit liderilor din Polonia care l-au susţinut, iar primele felicitări pentru victorie le-a primit de la Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, de extremă dreaptă, scrie Agerpres.

  După numărarea a 93% din voturi, pe locul al doilea în alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri în viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea Partidul Socialist, cu 20. Liderii ambelor formaţiuni — Gabor Vona, respectiv Gyula Molnar — şi-au anunţat demisiile.

  Tematic

  Alegeri în Ungaria: Votarea s-a încheiat oficial
  Astăzi au loc alegeri parlamentare în Ungaria: când vin primele rezultate
  Tagurile:
  Majoiritate absolută, victorie, Rezultate, Alegeri parlamentare, Imigraţie, FIDESZ, Viktor Orban, Ungaria


  Știrile Zilei