16:33 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  55845

  Două crucișătoare americane au fost trimise în Marea Mediterană în contextul acuzațiilor aduse de SUA de utilizare a armelor chimice de către militarii sirieni.

  BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Al doilea crucișător american va ajunge în Marea Mediterană în câteva zile, scrie publicația Wall Street Journal, făcând referire la o sursă din Pentagon.

  "Un crucișător american USS Donald Cook cu lansator de rachete se află deja în partea de Est al Mării Mediterane, unde ar putea să participe la orice lovitură asupra Siriei. Al doilea, USS Porter, ar putea ajunge acolo în câteva zile", anunță publicația.

  Anterior Washington Examiner a comunicat că distrugătorul USS Donald Cook cu lansatoare de rachete "Tomahawk" a părăsit un port din Cipru și s-a îndreptat în direcția Siriei. Potrivit ziarului turc Hurriyet, câteva avioane militare rusești au zburat deasupra crucișătorului american, însă Pentagonul a negat această informație.

  Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat Rusia și Iranul de susținerea liderului sirian Bashar Assad în contextul unui atac chimic în orașul Duma și a anunțat că în decursul câtorva zile va lua o decizie cu privire la eventualele măsuri de răspuns.

  Moscova și Damascul au negat informațiile cu privire la utilizarea de către militarii sirieni a unei bombe cu clor. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că astfel de știri false au drept scop protejarea teroriștilor și justificarea unor eventuale lovituri militare din afară.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Din această noapte, omenirea este la un pas de războiul total
  Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2
  Avioane de luptă israeliene au ţintit baza aeriană din Siria - Ministerul rus al Apărării
  Bază aeriană siriană - sub lovituri de rachete
  Tagurile:
  bombă cu clor, USS Donald Cook, Marea Mediterană, Pentagon, Arme chimice, Tomahawk, război, Crucișător, Bashar al-Assad, Donald Trump, Duma, Rusia, SUA, Iran, Siria


  Știrile Zilei