07:57 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Iulia Skripal

  Iulia Skripal, în captivitatea autorităților britanice?

  © Facebook / Iulia Skripal
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  14420

  Ambasada rusă de la Londra solicită organizarea urgentă a unei întrevederi cu Iulia Skripal pentru a se convinge că aceasta nu este ținută în captivitate de autoritățile britanice și că toate acțiunile care o vizează au loc cu acceptul ei.

  BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Informația despre mutarea Iuliei Skripal „într-un loc sigur", presupune că autoritățile continuă direcția de izolare a ei de opinia publică și de împiedicare a unei anchete obiective, a declarat agenției RIA Novosti secretarul de presă al ambasadei ruse din Londra.

  Anterior, reprezentanții spitalului din Salisbury au confirmat externarea Iuliei Skripal, în pofida afirmațiilor anterioare ale premierului Theresa May că cei doi nu își vor reveni niciodată.

  "Ne bucurăm sincer pentru Iulia, îi dorim o însănătoșire și o redresare cât mai grabnică. Mulțumim personalul medical britanic pentru grija pe care au avut-o pentru cetățeana rusă. În același timp, ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu informațiile apărute despre mutarea Iuliei într-un loc sigur, ceea ce presupune o continuare a direcției de izolare a ei de opinia publică, de ascundere a unor mărturii importante și creare a unor piedici pentru o investigație independentă și obiectivă. Suntem convinși că detaliile oferite de Iulia în ceea ce privește incidentul din Salisbury ar putea reprezenta un aport semnificativ pentru anchetă", a declarat reprezentantul ambasadei ruse.

  Într-o scrisoare expediată Foreign Office ambasada rusă de la Londra solicită asigurarea unei întâlniri a consulilor ruși cu Iulia Skripal.

  "Constatăm din nou că partea britanică refuză să ne ofere informații verificabile despre starea sănătății și solicitările Iuliei. Ambasada nu dispune de nicio informație cu privire la starea acesteia, dacă vorbește din nume propriu sau din numele ei vorbesc autoritățile britanice, încălcându-i drepturile. Ne confirmăm dorința de a avea o întrevedere cu ea pentru a ne convinge că totul este în regulă. Cel puțin, solicităm să ni se confirme că toate acțiunile care vizează Iulia sunt efectuate cu acordul ei", a anunțat secretarul de presă al ambasadei.

  Au fost cei doi Skripal otrăviți?

  În același timp, ambasada menționează faptul că niciun reprezentat al spitalului nu a confirmat existența unor simptome de intoxicare la Serghei și Iulia Skripal sau că aceștia ar fi fost tratați de intoxicație. În acest sens, ambasada rusă a expediat o notă Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii în care solicită precizarea diagnozei stabilite de medici.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

  Tematic

  Iulia Skripal a fost externată
  Victoria Skripal a precizat caracterul relației sale cu Kremlinul
  Ambasada rusă solicită întrevedere cu Boris Johnson pentru a discuta "Cazul Skripal"
  Serghei Skripal nu se mai află într-o situație critică
  Londra a explicat de ce a abandonat animalele lui Skripal în casa sigilată
  Serghei Skripal nu se mai află într-o situație critică
  Zaharova a comentat soarta animalelor părăsite în casa lui Skripal
  Tagurile:
  captivitate, externată, Foreign Office, Ambasada Federației Ruse din Marea Britanie, spital, Iulia Skripal, Theresa May, Salisbury, Londra, Rusia, Marea Britanie


  Știrile Zilei