13:06 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  186 0 0

  Organizația pentru interzicerea armelor chimice a răspuns la solicitările Siriei și urmează să trimisă un grup de experți pentru a verifica veridicitatea informațiilor despre un pretins atac cu arme chimice în orașul sirian Duma.

  BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Organizația pentru interzicerea armelor chimice (OPCW) va expedia în curând o misiune în orașul sirian Duma din Ghouta Orientală pentru a verifica informațiile despre un pretins atac cu arme chimice în această localitate, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul organizației.

  Anterior, agenția siriană de știri SANA a anunțat că Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a expediat o invitație oficială OPCW în care solicită expedierea unei misiuni a organizației pentru verificarea veridicității informațiilor despre un atac chimic.

  "Directorul general al OPCW, Ahmet Üzümcü, a examinat cererea de desfășurare a unei echipe pentru investigarea situației din Duma, pentru a stabili veridicitatea acestor afirmații", se spune într-o declarație a organizației. „Echipa se pregătește de o deplasare în Siria în viitorul apropiat".

  Secretariatul OPCW a solicitat autorităților Siriei să adopte toate măsurile necesare pentru desfășurarea în această țară a unui grup de experți ai organizației.

  Anterior, statele occidentale au acuzat Damascul de comiterea unui atac cu arme chimice în orașul Duma din Ghouta Orientală. Moscova a negat informațiile legate despre un presupus atac al armatei siriene cu utilizarea unei bombe cu clor. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că prin lansarea acestor informații false se urmărește protejarea teroriștilor și justificarea declanșării unor atacuri militare din afară. Statul Major al armatei ruse a avertizat pe 13 martie despre tentativele de organizare a unei provocări a insurgenților din Ghouta Orientală cu înscenarea unui atac cu arme chimice.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Siria invită OPCW să verifice informația despre atacul cu arme chimice
  Un posibil atac al SUA în Siria: ținte, arme, precauții
  Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
  Tagurile:
  bombă cu clor, armele chimice, Ministerul Afacerilor Externe, OPCW, Organizația pentru interzicerea armelor chimice, Ahmet Üzümcü, Duma, Ghouta Orientală, Damasc, Siria


  Știrile Zilei