21:11 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  USS Porter

  Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria

  © CC0 / Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet / 180405-N-JI086-267
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (440)
  95403

  Eurocontrol, şi organul UE responsabil de gestionarea traficului aerian de pe continent, au emis o Notificare Rapidă de alertă operatorilor de zbor din estul Mediteranei, avertizându-i să fie pregătiți pentru lansarea rachetelor NATO în Siria.

  BUCUREŞTI, 11 apr — Sputnik. Europe air traffic control avertizează asupra "posibilelor atacuri aeriene asupra Siriei în următoarele 72 de ore".

  "Din cauza posibilelor lansări de lovituri aeriene în Siria cu rachete aer-sol și / sau de croazieră în următoarele 72 de ore și posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentelor de radionavigație, trebuie să se țină seama în mod corespunzător de planificarea operațiunilor de zbor în Estul Mediteranei / zona Nicosia FIR", se menţionează în alertă.

  Alerta avertizează piloții să fie pregătiți pentru anumite NOTAM-uri (Notificări pentru ppiloţi), referitoare la riscurile de zbor și obstacolele care pot apărea.

  Luni, președintele american Donald Trump a declarat că a fost "foarte ferm, foarte serios" în ceea ce privește acțiunea militară împotriva guvernului lui Bashar Assad în legătură cu presupusul atac chimic din Douma, în Siria, pe 7 aprilie. Trump a spus că o "decizie majoră" va fi luată în următoarele 24-48 de ore.

  O lovitură aeriană a fost deja efectuată luni asupra unei baze aeriene siriene, deși nici un stat nu și-a asumat responsabilitatea. Damascul, Moscova și Teheranul spun că atacul a fost efectuat de Israel din spațiul aerian libanez.

  Rusia a avertizat că, dacă vreunul din personalul aflat în Siria va avea de suferit, aceasta "va lua măsuri de răspuns atât împotriva rachetelor, cât și a platformelor de pe care vor fi lansate".

  Тема:
  Războiul din Siria (440)
  Tagurile:
  lovituri, Arme chimice, Rachete, Război, SUA, NATO, Siria


  Știrile Zilei