22:22 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  President Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017.

  Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1258120

  Președintele american Donald Trump vine cu un nou mesaj pe pagina sa de Twitter, după mesajul către Rusia privind hotărârea de a lansa rachete spre Siria.

  BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că relațiile actuale dintre SUA și Rusia sunt mai proaste decât pe vremea Războiului Rece.

  Citește și: Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!">>>

  Totodată, el menționează că nu este nevoie de asta și se întreabă dacă este cazul de a opri cursa înarmărilor.

  „Relația noastră cu Rusia este mai gravă decât a fost vreodată, inclusiv din perioada Războiul Rece. Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie de ajutor pentru economia ei, ceea ce ar fi foarte ușor de făcut și avem nevoie de toate națiunile să colaboreze. Să oprim cursa înarmărilor?”, a scris președintele SUA pe pagina de socializare.

  Într-un mesaj precedent, președintele american Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că loviturile asupra Siriei vor urma și a prevenit Rusia să fie gata.

  Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova
  © Sputnik / Natalia Seliverstova

  La rândul său, Moscova a răspuns, prin purtătorul de cuvânt al MAE, că rachetele „inteligente" ale SUA, despre care vorbește președintele Donald Trump, ar putea distruge toate probele legate de utilizarea armelor chimice în Siria.

  "Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcția teroriștilor, nu a unui guvern legal, care de câțiva ani luptă cu terorismul internațional pe teritoriul său", a scris Zaharova pe Facebook.

  "Inspectorii OPCW au fost preveniți că acum rachetele inteligente vor distruge toate dovezile legate de utilizarea armelor chimice? Sau toată această stratagemă urmărește ștergerea oricăror urme cu ajutorul atacurilor cu rachete inteligente, pentru ca inspectorii internaționali să nu mai găsească nicio dovadă?", a adăugat ea.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei