16:17 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Metrou londonez

  Sondaj: britanicii nu vor un conflict cu Rusia din cauza Siriei

  © Sputnik / Александр Макаров
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (399)
  25421

  Majoritatea britanicilor se opun intervenției militare a Regatului Unit dacă acesta ar putea provoca un conflict cu Rusia, arată datele unui sondaj.

  BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. Cetățenii britanici nu își doresc un conflict cu Rusia din cauza Siriei, arată datele unui sondaj realizat de Sky Data Poll.

  Fiind întrebați dacă forțele armate britanice ar trebui să se implice în conflictul din Siria, drept reacție la un presupus atac chimic în orașul Duma, părerile respondenților au fost împărțite. 36 la sută dintre aceștia au declarat că ar susține operațiunea militară, în timp ce 37 la sută se pronunță împotrivă.

  În cazul în care intervenția britanică în Siria ar putea provoca un conflict cu Rusia, respondenții britanici s-au arătat mai ezitanți în răspunsurile lor: doar 28 la sută din ei ar susține o intervenție militară împotriva Damascului, iar 48 la sută s-ar opune.

  Ziarul britanic Times, care face referire la propriile surse, a scris că forțele aeriene ale Regatului Unit sunt gata să aplice lovituri asupra Siriei. Anterior, aceeași publicație anunțase că într-o discuție telefonică cu Donald Trump premierul britanic, Theresa May, ar fi refuzat să se alăture operațiunii împotriva Damascului, cerând prezentarea unor dovezi despre existența atacului chimic în Duma.

  Mai devreme, în internet au apărut imagini video, realizate de ONG-ul "Căștile Albe", în care se prezintă consecințele unui pretins atac cu arme chimice. Scopul declarat al organizației este protecția populației pașnice din Siria, însă membri "Căștilor Albe" au fost anterior acuzați de legături cu grupările teroriste. În luna martie, Statul Major al armatei ruse a prevenit că în provincia Ghouta Orientală se pregătește o înscenare a unui atac chimic, de care ulterior va fi acuzat Damascul.

  Тема:
  Războiul din Siria (399)

  Tematic

  Theresa May vrea să atace Siria fără aprobarea parlamentului britanic
  Theresa May: Un al doilea referendum pentru Brexit?
  Zaharova despre decizia Marii Britanii: au făcut ordine în Irak, vor ajuta și în Siria
  Marea Britanie a trimis submarine spre Siria - mass-media
  Casa Albă: Trump încă nu a decis cum va acționa în Siria
  „Se vrea război total”. Atacul din Siria, operaţiune de tip „steag fals”
  Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!”
  Expert: factorii care vor determina SUA să recurgă la forță în Siria
  Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria
  ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria
  OPCW va verifica informația despre „atacul chimic” în Siria
  Siria invită OPCW să verifice informația despre atacul cu arme chimice
  Tagurile:
  sondaj, conflict, studiu, atac chimic, Arme chimice, război, Operațiune militară, Sky Data Poll, Căștile albe, Theresa May, Donald Trump, Duma, Ghouta Orientală, Rusia, Marea Britanie, Siria


  Știrile Zilei