14:27 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Apărarea aeriana

  Câte muniții au folosit sirienii pentru a distruge 71 de rachete ale coaliției

  © Photo : Министерство обороны РФ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (398)
  114271

  După epuizarea fazei fierbinți a evenimentului a venit timpul pentru o analiză a aspectelor tehnico-tactice.

  BUCUREȘTI, 16 apr — Sputnik. Ripostând loviturii SUA și a aliaților lor, Forțele siriene de apărare aeriană au făcut uz de 112 rachete ghidate sol-aer, a comunicat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konașenkov, citat de RIA Novosti.

  După cum s-a comunicat anterior, în urma răspunsului dat 71 dintre cele 103 ținte atacatoare au fost anihilate.

  SUA, la răndul lor, prin general-locotenentul Kenneth McKenzie, reprezentant al Comitetului Șefilor Marilor State Majore, afirmaseră că "Niciun avion și nicio rachetă de-ale noastre, pe parcursul operației, nu au fost interceptate cu succes de apărarea antiaeriană a Siriei.

  Potrivit miltarului american, circa 40 de rachete siriene sol-aer au fost lansate după ce atacul s-a încheiat, plasarea lor pe traiectorii balistice, fără fixarea țintei, a constituit "un răspuns neselectiv" și "periculos pentru propria populație", deoarece racheta "în definitiv, va cădea pe undeva".

  Konașenkov, pe baza datelor de care dispune partea rusă, apreciază că indicele de precizie putea fi mai mare, dar complexul  С-200 (intrat în dotarea Armatei Sovietice în 1967, iar apoi modernizat în câteva rânduri — n.r.)  este destinat, întâi de toate, pentru a doborî avioane.

  ”Deși, nu demult, anume acest complex a distrus un avion al unuia dintre statele vecine, care a încercat să violeze spațiul aerian al Siriei”, a precizat generalul.

  Тема:
  Războiul din Siria (398)

  Tematic

  Impresionant: Siria a interceptat 71 de rachete lansate asupra ei
  Siria a interceptat 20 de rachete, urmând explozii puternice - VIDEO
  Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria


  Știrile Zilei