21:10 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Мигель Диас-Канель

  Cuba are un nou lider

  © REUTERS / Alejandro Ernesto/Pool/File Photo
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  35650

  Cuba și-a ales un nou șef al statului printr-un vot secret al Adunării Naționale a țării.

  BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik. Adunarea Națională a Cubei l-a ales în funcția de președinte al Consiliului de Stat pe Miguel Díaz-Canel, care devine noul lider al țării.

  Díaz-Canel a ocupat anterior postul de prim adjunct al președintelui Consiliului de Stat. Rezultatele alegerilor au fost făcute publice astăzi.

  Noul șef al statului a obținut 603 din cele 604 voturi sau 99,83 la sută. Prim adjunct al președintelui a devenit Salvador Valdés Mesa.

  În afară de aceasta, au fost aleși cinci adjuncți: Ramiro Valdes Menendes, Roberto Tomas Morales, Ines Maria Chapman și Beatris Johnson Urrutia. Secretar al Consiliului de Stat a devenit Omero Acosta.

  În timpul discursului rostit în fața Adunării Naționale, Díaz-Canel a promis să continue politica lui Castro. Potrivit lui, Partidul Comunist al Cubei reprezintă singura garanție a unității națiunii, transmite Sputnik.

  Șeful Consiliului de Stat este ales în timpul sesiunii parlamentului. O comisie național a consultat fiecare deputat în parte, în vederea propunerii candidaturilor. În următoarea etapă, comisia publică o listă a tuturor candidaților. Printr-o procedură de vot secret deputații aleg noul șef al statului.

  Președintele Consiliului de Stat devine și președinte al Consiliului de Miniștri al țării. Din anul 2008, funcțisa a fost deținută Raul Castro, care a renunțat la ea în aprilie.

  Tematic

  (VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
  Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
  Presa scrie că Trump ar intenționa să înăsprească politica față de Cuba
  Politolog: Obama întoarce Cuba în sfera intereselor externe ale SUA
  Secvenţe video de arhivă cu revoluţionarul cubanez Fidel Castro
  Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani
  Tagurile:
  Adunarea Națională, președinte, Miguel Díaz-Canel, Cuba
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei