23:21 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania

  Lavrov: Putin și Trump nu vor admite un al treilea război mondial

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  45670

  Putin și Trump nu vor permite declanșarea celui de-al treilea război mondial, consideră ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Orice acțiuni care ar putea provoca un conflict militar direct între Rusia și SUA sunt inacceptabile, acest lucru îl înțelege foarte bine atât  ministrul Apărării al SUA, James Mattis, cât și președintele comitetului unificat al șefilor Statului Major al Forțelor Armate ale SUA, Joseph Dunford.

  "Din păcate, în SUA există politicieni iresponsabili care continuă să incite conducerea țării, cerând o exacerbare a confruntării", a declarat ministrul Afacerilor de Externe al Rusiei într-un interviu oferit directorului agenției internaționale de știri Rossia Segodnya, Dmitry Kisiliov.

  Unele forțe din SUA speculează pe rusofobie, încercând să profite de factorul rusesc în lupta între partide. Totuși, această campanie se consumă, fiind alimentată doar prin sancțiuni antirusești fără de precedent, a declarat Lavrov.

  "Poziția Occidentului este stranie: pe de o parte ei declară că doresc niște relații bune cu Rusia, cu condiția ca Moscova să-și asume toate păcate și erorile. Adică, partenerii pornesc de la un sentiment al propriei infailibilități, din faptul că de toate se face de vină exclusiv Rusia- țara care încearcă să revizuiască actuala ordine internațională. O astfel de poziție este una mioapă și naivă", este convins Lavrov.

  „Revenind la problema riscului unei confruntări militare, reies din aceea că militarii nu vor permite ca acest lucru să se întâmple. Nu va permite nici președintele Putin, și, sunt convins, nici președintele Trump. Totuși, ei sunt lideri aleși de popoarele lor, ei răspund în fața acestor popoarele pentru menținerea păcii și liniștii", a subliniat ministrul rus.

  În același timp, Serghei Lavrov consideră că toată campania antirusească din Occident "este una expirată".

  „Rusia va reacționa la toate provocările în mod demn, fără a degenera în certuri și înjurături, e un stil care nu este caracteristic pentru președintele rus. Nimeni nu va reuși să abată Rusia din calea ei", a conchis oficialul rus.

  Tematic

  Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov
  Lavrov: În Occident se accentuează tendința de renunțare la rădăcinile spirituale
  Erdogan, împotriva ideii lui Lavrov ca Afrinul să revină sub controlul Damascului
  Lavrov despre „armele chimice din Saratov”: Londra e disperată
  Lavrov: Occidentalii recurg la minciuni și acuzații nefondate
  Meleșcanu nu exclude o întâlnire cu Lavrov, „înaintea unor contacte mai importante”
  Putin este gata de o întrevedere cu Trump
  Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin
  Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Ce au convenit
  Putin: Noi atacuri în pofida Cartei ONU vor induce haos
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Al treilea război mondial, James Mattis, Joseph Dunford, Serghei Lavrov, Dmitry Kisiliov, Donald Trump, Vladimir Putin, SUA, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei